Marinko IvešićLinda Vidović
StoryEditor
ADVENT U ZADRU

Ugostitelji na kućicama osmišljavaju nova jela i prate vremensku prognozu

Kad čujete “vesela ekipa”, vjerojatno se sjetite Picnica koji oduševljava gdje god se pojave i koji za svaki “event” pripreme nešto novo i ukusno

Na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara 25 zadarskih adventskih kućica miriše na fritule i pecipaje, burgere od dobre junetine i domaće divenice, bakalar i sarmu, lignje i meso s grilla… Kuhaju se i neka tradicionalna jela poput janjetine s bižima, palente koja je prilog kakvoj dobroj domaćoj kobasici, frigaju se friture od miješane sitne ribe, kozica i liganja, miješa se crni rižot od sipe... A i ponuda slatkih jela i ove je godine zanimljiva. Osim klasičnih fritula i španjolskih churosa, palačinki i pecipaja, zahtjevnija nepca mogu se osladiti i germknedlom, cronutom ili kriškama talijanskog panettonea.

Mladi koje smo zatekli itekako su zadovoljni svime - i gastronomskom ponudom, i zabavnim programima, ali i cijenama.

image

Otvorenje Adventa uz kišobrane

Fabio Šimićev/TZ Zadar

Kuhani Panettone

No, provjerili smo i kako je s druge strane “šanka” i proćakulali s veselim ugostiteljima.

Kad čujete “vesela ekipa”, vjerojatno se sjetite Picnica koji oduševljava gdje god se pojave i koji za svaki “event” pripreme nešto novo i ukusno.

image

Kuhani Panettone

Picnic, mingle & fun

Špica je na Pet bunara

- U ponudi ove godine imamo Winter burger i Frenchie burger. Htjeli smo malo iznenaditi. A kad je riječ o koktelima, nudimo Kuhani Panettone, sve je u Božićnom duhu. Dakle, Panettone kolač razrežemo na komadiće, spajamo ga s agrumima i biljnim čajevima, sve skuhamo i izblendamo, dodamo vaniliju, slanu karamelu i dobijemo odličan sokić, koji dajemo uz alkohol. To nam je otkriće ove godine, ljudi su oduševljeni, kaže nam Marinko Ivešić i dodaje da uvijek nude odlične proizvode za pristupačnu cijenu.

A usprkos nevremenu na otvaranju i buri koja je uslijedila narednih dana, u Picnicu su itekako zadovoljni odazivom i zainteresiranošću posjetitelja.

- Špica se prebacila ovdje. Čim se vrijeme stabilizira, dolazit će sve više ljudi. A i kod nas je uvijek mlada, vesela ekipa, nama je dobro, dodaje Marinko.

Na kućici Finger food and more nude se razne vrste kobasica, fritule, pulled pork, razne vrste vina među kojima valja istaknuti vina našeg višestruko nagrađivanog Stjepana Vučemilovića, zatim kuhana vina, ali i kuhani gin, Babin rum punč...

- Najtraženije su fritule i kobasice, fritule radimo sami, prema tradicionalnom receptu, kaže nam ugostitelj.

Ljudi jesu zainteresirani, otkrivaju nam, međutim vrijeme ih dosad nije baš poslužilo.

- Svaki dan je lutrija, sve nam ovisi o vremenskim prilikama, zaključuju na Finger food and more.

07.12.2023., 11:09h
03. svibanj 2024 10:32