Centar Paga je uvelike sačuvan i obnovljenVelimir BrkiĆ
StoryEditor
ŠTO GOSTE ODUŠEVLJAVA NA OTOKU

TURISTI U PAGU NAJVIŠE VOLE PLAŽE, ALI I ZBORNU CRKVU UZNESENJA BDM “Mjesto gdje se može iznova pronaći snagu i božanski Duh”

Na prvome mjestu po popularnosti je plaža Bošana o kojoj su gosti ostavili i podosta komentara...

Najveća svjetska web stranica posvećena turizmu, Tripadvisor, pokriva valjda gotovo sva odredišta na čitavoj planeti. Ono što je pritom posebno zanimljivo jest njezina interaktivna priroda, tako da o iskustvima i mšljenjima gostiju saznajemo izravno i bez posrednika.

Tako smo ovaj puta željeli saznati koje su znamenitosti grada Paga najpopularnije među turistima.

Predvodi plaža Bošana

NA ŠKOJU NAJPOPULARNIJA - RUČICA

Svoju odvojenu stranicu, naravno, ima i otok Pag. Tu se kao najpopularnije odredište navodi plaža Ručica pa plaža Šimuni, a Zrće je treće. Bošana je ovdje četvrta, a slijede Vrtovi lunjskih masina, paška zborna crkva Uznesenja BDM, plaža Čista, plaža Beritnica, glavni Trg kralja Petra Krešimira IV u Pagu te plaža Dubrovnik.

Na prvome mjestu je plaža Bošana o kojoj su gosti ostavili i podosta komentara. I tu se vidi da se nije rodio tko bi svima ugodio jer dok se, primjerice, Jana L žali da u popodnevnim satima na plaži zna biti i hladno, pogotovo ako puše vjetar, Carlotta M. ističe da je dobro ići na plažu iza 16h jer tada ima hlada. L’ecole de voyage iz Francuske hvali plažu kao predivno mjesto i napominje da je vidik koji pruža Pag nešto što se ne smije propustiti ako posjećujete Hrvatsku. Nekoliko korisnika se, međutim, požalilo da je plaža premalena i da je prevelika gužva.

image

zborna crkva uznesenja bdm Pag

Tz Grad Pag

Na drugom mjestu po popularnosti je zborna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, za koju korisnik Missione A iz Hamburga piše kako je mjesto “na kojem se može iznova pronaći snagu I božanski Duh”. Korisnik gObb086 kometira da je crkva sva od kamena što bi se nekom moglo činiti dosadnim, ali da je u stvarnosti zapravo obrnuto te da je sve puno zanimljivih detalja te da je izvedba predivna. Magdalena P također hvali izgled crkve, ali I orguljaša koji je svirao dok je bila tamo na misi.

Na trećem mjestu nalazi se plaža Čista koju korisnica Francesca hvali kao najljepšu na otoku, dok Vanessza S iz Soprona u Mađrskoj također hvali plažu, ali se i žali da je 30 kuna za parkiranje preskupo. Katulka T komentira da je plaža ne samo čista, nego i idealna za obitelji s djecom.

Što nepristupačnije - tim ljepše...

Na čevrtom mjestu je plaža Delfinka, o kojoj se i nije nakupilo mnogo komentara, no vrijedi spomenuti Rastokirna iz Maribora u Sloveniji koji primjećuje da što je neka paška plaža nepristupačnija to je ljepša.

Na petom mjestu popularnosti nalazi se tvrđava Fortica, zatim Robinzonske ture brodom, slijedi Laguna Poesus (Bijeli bar), Vina otoka Paga, Andreja Boat Tours i Pag Tours.

Može se primijetiti da gosti nisu toliko skloni komentiranju kao na stranicama Biograda ili Nina, kao I da je veoma velik broj komentara na talijanskom jeziku, što ukazuje na značajniji broj talijanskih turista.

image

plaža bošana

Tz Grad Pag
17.03.2023., 19:26h
IVAN STAGLIČIĆ
20. travanj 2024 07:43