30012
Pu Zadarska
StoryEditor
GRANIČNI PRIJELAZ

Uhićen Talijan koji je nezakonito prevozio strane državljane na teritorij EU

Utvrđeno je da je po prethodnom dogovoru iz koristoljublja prevozio strane državljane koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku i omogućio im daljnje protuzakonito kretanje u prostoru EU

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac proveli su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Italije u dobi od 24 godine, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, provodeći zadaće zaštite državne granice policijski službenici su u utorak, 26. travnja, oko 12.55 sati zaustavili osobni automobil talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji vozač.

Kontrolom je utvrđeno da se u automobilu nalaze tri putnika, strana državljanina, za koje se sumnja da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Vozač je uhićen te je kriminalističkim istraživanjem nad njim utvrđena sumnja kako je, po prethodnom dogovoru iz koristoljublja prevozio strane državljane koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku i omogućio im daljnje protuzakonito kretanje u prostoru Europske unije.

Tijekom policijskog postupanja strani su državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u RH.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 24-godišnjeg talijanskog državljanina je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

29.09.2023., 09:36h
17. svibanj 2024 12:12