Uspomena slavljenika na pola stoljeća matureVelimir Brkić
StoryEditor

Benkovački gimnazijalci proslavili pedesetu godišnjicu mature

Maturanti 4a i 4b razreda Pedagoške gimnazije Ivo Lola Ribar, današnje Srednje škole kneza Branimira Benkovac, koji su ispit zrelosti položili davne 1972. godine imali su zlatnu proslavu, 50 godina mature. Sad su to redom 69 i 70-godišnjaci.

- Ne mogu vjerovati da je već prošlo 50 godina, sukus je slavljeničkih komentara Milana Dominisa Pape, Đilia Arbule i Budimira Galića Bude, glavnih “krivaca” za prvo okupljanje benkovačkih maturanata generacije 1971./1972.

Kao što i biva, sa svima i svugdje, i ova generacija je našla je bezbroj tema za razgovor i prisjećanje, pokazivali slike djece, unučadi, praunučadi.

Obnovili sjećanja

- Ovo je zaista izuzetna prigoda da se ponovno okupimo i obnovimo sjećanja na nezaboravne gimnazijske dane. Poneke nismo vidjeli od mature, punih pola stoljeća, govore Ljubica, Mirjana, Blaženka, Božica, Nevena, Soka.

Od 48 maturanata odazvalo se njih 16. Jedni su nažalost prerano preminuli, jedni su načeti bolešću, jedni rade u inozemstvu, a jedne je u ovom multinacionalnom kraju vihor rata premjestio na sve strane.

Nastavak ove priče pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog tjednika!

16.07.2022., 12:03h
20. travanj 2024 16:07