Donacija za OBOb Zadar
StoryEditor
BOLNICA

DONACIJA SUPERNOVE ZADAR 33.180.70 eura za nabavku MRI kompatibilnog respiratora u OB Zadar...

Shopping centar Supernova Zadar već tradicionalno donira novčana sredstva i medicinsku opremu Općoj bolnici Zadar - do sada donirano 173.000,00 eura...

S ciljem da i ove godine pridonese poboljšanju zdravstvene skrbi svojim sugrađanima, ali i turistima i posjetiteljima koji dolaze u Zadar i Zadarsku županiju, Supernova centar Zadar ponovno je donirao medicinsku opremu Općoj Bolnici Zadar.

image

Donacija za OB

Ob Zadar

Danas je voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher, u prostoru Opće bolnice Zadar, zamjeniku ravnatelja Opće bolnice, doktoru Ediju Karucu, uručila značajnu donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 33.180,70 eura (250 tisuća kuna) namijenjenu bolničkom odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu.

image

Donacija za OB Zadar

Supernova Zadar

Riječ je o Hamilton Medical MR1 kompatibilnom respiratoru koji predstavlja inteligentno rješenje u liječenju neonatoloških, pedijatrijskih i odraslih pacijenata. Uređaj je jedinstven te nudi odlične performanse, a izrađen je od kompaktnog i čvrstog  materijala s ugrađenim baterijama i turbinom što ga čini prihvatljivim za primjenu prilikom MRI skeniranja. Posjeduje i kontrolu magnetskog polja “Tesla Spy” koji vodi korisnika da drži uređaj uvijek na sigurnoj udaljenosti. Sustav Hamilton Medical MR1 kompatibilni respirator osigurava kontinuiranu ventilacijsku njegu, a njegova pouzdanost i visoka izvedba, s naprednim strategijama zaštite pluća i načinima rada koji se prilagođavaju pacijentu, predstavlja visoko kvalitetan izbor za odjel intenzivne njege, ističu iz OB-a.

image

Donacija za OB Zadar

Supernova Zadar

“Ovom donacijom još smo jednom pokazali našu želju i spremnost pomoći. Već tradicionalno doniramo vrijedne uređaje zadarskoj bolnici. Do sad smo donirali opremu i novčana sredstva u vrijednosti od oko 173.000,00 eura, odnosno 1.300.000,00 kuna. Stoga smo i ove godine, usprkos izazovnim vremenima, ali i odličnim poslovnim rezultatima ostvarenim u 2022.godini, ponovno usmjerili pomoć u sigurne ruke koje mogu nekome olakšati i spasiti život. Ovom gestom želimo zahvaliti cijeloj zajednici”, poručila je voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher...

image

Donacija za OB Zadar

Supernova Zadar

“Zahvalni smo što je i ove godine Supernova centar Zadar odlučila pomoći Općoj bolnici Zadar. Ova vrijedna donacija medicinske opreme pomoći će nam da što bolje i kvalitetnije obavljamo naš posao i pružimo najbolju pomoć našim pacijentima”, izjavio je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar...

O IZNIMNO VRIJEDNOJ DONACIJI SU IZVIJESTILI I IZ OB ZADAR

Općoj bolnici Zadar danas je voditeljica centra Supernova Zadar d.o.o. Iva Fisher uručila donaciju u iznosu od 33.180,70 eura kojim je za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu izvršena nabavka MRI kompatibilnog respiratora.

Radi se o uređaju za ventilaciju neonatoloških, pedijatrijskih i odraslih pacijenata sa svim potrebnim dijelovima za puštanje u rad, uključujući pokretni MRI kompatibilna kolica i transportnu ručku respiratora. Ovaj uređaj je jedinstven po svojim mogućnostima i performansama u okruženju jakog magnetskog polja MRI uređaja.

Donaciju je u ime Opće bolnice Zadar primio zamjenik ravnatelja Edi Karuc, dr.med. koji je  istaknuo da će uređaj posebno biti od koristi djeci i teškim bolesnicima iz razloga što se isti mogu sedirati za vrijeme obavljanja pretrage na magnetu, izvijestili su iz OB Zadar..

Iz Opće bolnice Zadar zahvalili su se centru Supernova Zadar.

23.01.2023., 11:50h
ZADARSKI TJEDNIK
30. ožujak 2023 07:15