Dvorana Krešimira Ćosića na VišnjikuZvonko Kucelin/KK Zadar
StoryEditor
PORAZ ZADRANA

Borbeni Zadar izgubio od Igokee m:tel nakon drame u produžetku

Košarkaši Zadra izgubili su u 2. kolu AdmiralBet ABA lige protiv Igokee m:tel rezultatom 76:79 (14:26, 16:17, 19:12, 11:14). Gosti su vodili tijekom većine susreta, ali su Zadrani velikom borbenošću stigli do izjednačenja i produžetka, kasnije i vodstva. Imali su 75:71, ali su gosti s dvije trice uspjeli doći do velike pobjede. Zadrani će pamtiti poraz i zbog 14 promašenih bacanja, koja su u jednu ruku presudila pobjednika

Zbog ozljede Kalajžića i kasnijeg dolaska Mihailovića Zadar je u utakmicu ušao bez klasičnog razigravača. Trebalo je neko vrijeme da se navikne na čvrstu obranu Igokee i kontakte u reketu. Prvih pet minuta svi su Zadrovi poeni postignuti iz prekršaja ili slobodnih bacanja, tek je Mazalin u 6. minuti postigao prvi „normalni“ poen za 11:8. Nije ni Igokei išlo glatko, ali u tom trenutku budi se Jones, ubacuje tricu, zatim koš uz dodatno slobodno bacanje, dvije asistencije i Igokea vodi 13:18. Zadar više nije uspijevao braniti prostor, do kraja četvrtine samo je Mazalin uspio pogoditi jedno slobodno bacanje, a Igokea zaključila četvrtinu s još 8 poena i rezultatom 14:26.

Od 11:8 u 5. minuti igre do trice Jonesa na otvaranju druge Igokea je napravila seriju 3:21. Jedan od razloga bio je loš šut Zadra, s poenima samo iz reketa, a šest neuspješnih pokušaja za tricu. Kada je Mihailović pogodio prvu u 14. minuti za 20:32 budi se dvorana, na krilima Ramljakovih prodora Zadar dolazi doći do -8. Gegić tada promašuje zicer a Jones na drugoj strani vraća tricom s istekom napada. Najbolji igrač Zadra protiv Cibone odigrao je loše poluvrijeme, dobar je bio Ramljak s 10 poena, a na drugoj strani Jones je prikupio 14 i bio najzaslužniji za vodstvo 30:43.

image
Zvonko Kucelin/KK Zadar

I onda, kao protiv Cibone u 1. kolu – na parket izlazi novi Zadar. Čvrst u obrani, rastrčan, tricom Žganeca otvara seriju 9:0 i dolazi do minimalnog zaostatka 40:43. Tricom iz teške situacije niz zaustavlja Jeremić ali niz ide dalje i Gegić donosi izjednačenje 46:46! Veliki povratak iz „mrtvih“ Jusupove momčadi, koja je očigledno morala proći dril u svlačionici da dođe na radnu temperaturu. I onda opet strmoglavi pad, 5 i pol minuta do kraja četvrtine bez poena, Igokea radi seriju 7:0 i završava četvrtinu sa 46:53.

Nije se dao Zadar u posljednjoj četvrtini, iako je povremeno izgledalo da će gosti lagano do pobjede. Najprije na 50:53, pa opet u zaostatak i onda nova serija 9:0, trica Krševana Klarice za vodstvo 63:62 minutu i pol prije kraja, prvo nakon 11:8. Jones odmah vraća svojom tricom a Mihailović poravnava s dva bacanja 9 sekundi prije kraja. Jones sa sirenom ubacuje tricu iz nemoguće situacije, ali „VAR“ pokazuje da je vrijeme isteklo i igraju se produžeci.

image
Zvonko Kucelin/KK zadar

Zadar je taj koji vodi, Mihailović je čest gost linije slobodnih bacanja i za razliku od svojih suigrača večeras, to odlično radi. Mogla je Igokea potonuti kada je Milosavljević potegao tešku tricu na 75:71, ali ona je „čudom“ ušla i moralo se u borbu do zadnje sekunde. Opet se Igokea vraća jako teškom tricom, sada Jeremića: Na semaforu je ostalo 28 sekundi, ali Zadru to nije dovoljno za šut na koš i utakmica je izgubljena.

Najbolji igrač Zadra bio je Marko Ramljak s 20 postignutih poena i 8 skokova, ali treba pohvaliti i ostatak momčadi, posebice Klaricu i Mihailovića koji su pogađali važne poene u završnici. I gosti imaju svoje junake koji su donijeli preokret tricama, no ukupno je najbolji bio Jones s 20 postignutih poena.

- Čestitam Igokei na zasluženoj pobjedi, bili su bolja momčad većinu utakmice. Mi smo malo podigli agresivnost u drugom poluvremenu, počeli zabijati lagane poene ali falila nam je kreacija u napadu. Promašili smo previše slobodnih bacanja, primili teške trice Jeremića, nema drugo nego čestitati. Treba prespavati, vidjeti što smo radili loše i krenuti dalje, izjavio je Danijel Jusup, trener Zadra.

- Čestitke momcima na zasluženoj pobjedi, ne bi bilo nezasluženo ni da je Zadar pobijedio. Bilo je zanimljivo, s naše strane ne toliko dobro. Zadar se puno puta vratio, imali smo šut za pobjedu, nakon toga je djelovalo da imaju momentum, ali od prvog dana kad smo se okupili birali  smo momke s dobrim karakterom, zahvaljujući tome pobijedili. Imali smo stabilnost preko Pušića na playmakeru koji je zamijenio Jonesa, ali imali smo veliki doprinos i drugih igrača. U posljednjoj minuti smo bili čvršći nego u prve tri minute produžetka. Vraćamo se s dva breaka iz Dalmacije, čisto sumnjam da će to nekome uspjeti opet u razmaku od pet dana, rekao je Nenad Stefanović, trener Igokee m:tel.

25.09.2024., 22:14h
28. rujan 2024 11:24