<p>Danijel Jusup</p>
Danijel JusupKK Zadar
StoryEditor
FAVBET Premijer liga

Dubrava je opasan protivnik ako ju se podcijeni na njezinom parketu

Košarkaši Zadra večeras u Dubravi igraju posljednju utakmicu drugog kruga u prvom dijelu FAVBET Premijer lige. Iako je startna jedinica za treći krug, koja donosi domaću utakmicu sa Splitom, već osigurana, važno je nastaviti pobjeđivati ako se ona želi sačuvati za doigravanje

Na tradicionalno težak teren Zadar putuje samo dva dana nakon utakmice sa Splitom, što je i najveći izazov za momčad Danijela Jusupa.

– Tamo nekako uvijek igramo teško, nikad nismo došli lagano do pobjede. Imaju domaći teren, nešto su mijenjali roster. Mi dolazimo nakon utakmice sa Splitom u kojoj smo imali fizičko i emocionalno pražnjenje, morat će igrači s klupe malo više povući. Moramo biti svjesni situacije, svaka utakmica nam je važna ako želimo zadržati to prvo mjesto, kaže uoči utakmice trener Jusup.

U prvoj utakmici, odigranoj na Višnjiku, Zadar je slavio 83:58. Dubrava je u lošoj seriji od šest poraza, posljednji put slavili su početkom godine protiv Bosca, no neke utakmice koje su odigrali bile su vrlo tijesne, pa su tako na svom parketu od Cedevite-Junior izgubili 83:86.

– Dubravu nikako ne smijemo podcijeniti, radi se o mladoj ekipi koja je igrala polufinale Kupa, od našeg prošlog dvoboja imali su igračke promjene i promjenu na klupi. Mi želimo zadržati vodeću poziciju u FAVBET Premijer ligi. Moramo se držati naših dogovora iz svlačionice, danas ćemo se spremiti najbolje što možemo a sutra ćemo dati 100% od samog starta. U utakmicu moramo ući maksimalno fokusirani i igrati čvrsto u obrani, postaviti ritam koji se nama dopada i ukoliko sve ispoštujemo mislim da možemo doci do pozitivnog rezultata, optimističan je Petar Vujačić.

Utakmica se igra večeras u Zagrebu s početkom u 18 sati, uz prijenos na HKS TV.

03.03.2024., 08:19h
26. srpanj 2024 22:28