Dida Zvonko Gvardiol na nedjeljnom suncu (stoji)Nk NoŠk
StoryEditor
NAKON 600 GODINA OPET CENTAR SVITA...

EKSKLUZIVNO! ERUPCIJA EMOCIJA - Novigrad na nogama, pečeni vol za doček Joška Gvardiola!!

U srijedu predvečer kod Nokšića priređujemo veličanstveni doček za našeg Joška Gvardiola i ostale hrvatske reprezentativce. Zavrtit ćemo velikog vola oko 400 kilograma, bit će ića i pića za sve, pozvali su iz NK NOŠK-a...

Novigradsko more i cijeli Novigrad 20-godišnjeg Joška Gvardiola nakon povijesne utakmice za svjetsku broncu između Hrvatske i Maroka, od upaljenih bengalki preobrazio u crvenu boju, izgledao je kao vulkan pri erupciji. Naročito spektakularno je bilo kad je iz Paljuva došao pun kamion i osobni automobili s navijačima obružanih zastavama, trubama, bengalkama i vatrometnim raketama.

image

NOVIGRAD, 18.12.2022. rodni kraj vatrenog reprezentativca Joška Gvardiola (20),.. Sve je gorjelo

Nk NoŠk

Pirotehnički spektakl

- Cijelom novigradskom obalom s epicentrom kod kafića Noškić vatreni navijači iz Novigrada, Paljuva i Pridrage priredili su pirotehnički spektakl, veličanstvenu scenografiju kao za neki hollywoodski filmski spektakl, govore ispred župne crkve Male Gospe nakon nedjeljne svete mise.

Premda je rođen i odrastao u Zagrebu, jedan od junaka Svjetskog prvenstva je Joško Gvardiol, čiji je otac Tihomir rođen u Novigradu, ribarskom mistu u zaobalju Zadra.

- Moj mali Joško kao i uvijek nakon utakmica u Katru nazvao me odmah po završetku utakmice za svjetsku brončanu medalju zlatnog sjaja, kazao je Joškov dida Zvonko Gvardiol.

image

 Ozren Baždarić, Dražen Jendriš-Cimbro, Miro Bratović

Velimir BrkiĆ

Joška drže "svojim"

Dok je dida Zvone na novigradskoj obali s društvom prepričavao doživljalje s brončane utakmice i razgovor s unukom Joškom baka Milka bila je na nedjeljnoj misi, dodaje, "molila se za Joška i cilu obitelj".

- Još sam u oblacima, nemam riječi za opisati ponos i sreću. Naš mali Joško je ponos cijele obitelji. Iako je odrastao u Zagrebu ponos je cijelog Novigrada i ovim briljantnim reprezentativnim igrama još ga više moji Novljani drže "svojim", zauvijek. Hvala svima, zahvalio se ponosni dida Zvonko, istaknuvši kako su on, a naročito njegov sin Tihomir bili odlični nogometaši.Novigrad gori, opet je centar svita. I to nakon preko 600 godina i 14. stoljeća kad je novigradska utvrda Fortica bila tamnica dviju kraljica, Elizabete -Jelisave i njezine kćeri Marije.Organizator, 100-godišnji NOŠK.

Moj mali Joško kao i uvijek nakon utakmica u Katru nazvao me odmah po završetku utakmice za svjetsku brončanu medalju zlatnog sjaja, kazao je Joškov dida Zvonko Gvardiol...

- U srijedu predvečer kod Nokšića priređujemo veličanstveni doček za našeg Joška Gvardiola i ostale hrvatske reprezentativce koji budu mogli doći. Zavrtit ćemo velikog vola preko 400 kilograma, bit će ića i pića za sve, najavili su u Nokšiću.

U Noškića razgovaramo s Mirom Bratovićem, Draženom Jendrišem- Cimbrom i Ozrenom Baždarićem iz Organizacijskog odbora za doček NK NOŠK. Nedostaje predsjednik Tonći Anzulović koji je na dočeku u Zagrebu i drugi.

- Doček je u organizaciji NOŠK-a koji 2023. slavi vrijedan jubilej, 100. godišnjicu kluba. Doček je to za sve žitelje Novigrada, Paljuva i Pridrage, ma za sve ljude dobre volje, pozvali su iz Noškića.

Još sam u oblacima, nemam riječi za opisati ponos i sreću. Naš mali Joško je ponos cijele obitelji. Iako je odrastao u Zagrebu ponos je cijelog Novigrada i ovim briljantnim reprezentativnim igrama još ga više moji Novljani drže "svojim", zauvijek. Hvala svima, zahvalio se ponosni dida Zvonko, istaknuvši kako su on, a naročito njegov sin Tihomir bili odlični nogometaši...

image

 Barba Zvonko, dida Joška Gvardiola (stoji)

Velimir BrkiĆ
image

Karusel novigradskom obalom

Nk NoŠk

 

18.12.2022., 16:24h
20. travanj 2024 01:55