Polumaraton Nin-ZadarZrinka IvkoviĆ
StoryEditor
DAN GRADA

FOTO GALERIJA XXL Ivan Bulić i Lucija Kopić pobjednici kišnog i vjetrovitog polumaratona Nin-Zadar...

U subotu 19. studenoga po nepovoljnim vremenskim uvjetima u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra održano je 39. izdanje utrke Nin-Zadar, od ove godine certificiranog polumaratona u dužini od 21.1 kilometara...

U subotu 19. studenoga po nepovoljnim vremenskim uvjetima u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra održano je 39. izdanje utrke Nin-Zadar, od ove godine certificiranog polumaratona u dužini od 21.1 kilometara.

Puno više slikica s polumaratona i cilja možete vidjeti u foto galeriji klikom na ikonicu neposredno iznad našeg teksta...

Osim kiše, trkačima je put do cilja otežalo i jugo. Unatoč svemu, do cilja su stigli svi trkači koji su se pojavili na startu, njih 99.

Utrka se bodovala i za Prvu Hrvatsku cestovnu ligu, no za sudionike najveći je izazov bio doći do cilja, jer u ovako dugim utrkama savladavanje staze je pobjeda vrijedna osobne zlatne medalje...

Naslov pobjednika utrke, koja se ovoga puta ‘spuštala‘ i u Zaton, obranio je Ivan Bulić iz Atletskog kluba Maksimir Zagreb. Drugi je ciljem prošao Matija Crnković iz Maraton kluba Hrvatski Sokol Osijek dok je treće mjesto zauzeo Krešimir Mrčela iz šibenske Škole trčanja Sebenico.

image

Polumaraton Nin-Zadar

Zrinka IvkoviĆ

Najbolje plasirani Zadranin bio je Filip Tomas iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac koji je ciljem prošao šesti. Mario Bosnić i Dragan Romić iz Maraton kluba Festina Lente Zadar bili su sedmi, odnosno deveti.

‘Odlična staza, odlična utrka. Kiša nije bila toliki problem koliko snažni udari vjetra u prsa, ali ništa na što nismo naučeni. Veći je užitak trčati po kiši nego velikoj vrućini. Zahvala organizatorima koji su po ovim uvjetima uspješno realizirali utrku i vidimo se opet‘, rekao je nakon prolaska ciljnom ravninom na Narodnom trgu pobjednik Ivan Bulić, Ljubušak koji vrlo često dolazi na utrke na zadarskom području i koji se, na neki način, udomaćio u Zadru.

U ženskoj konkurenciji slavila je Lucija Kopić iz Atletskog kluba FIT Zaprešić, kojoj je ovo bio premijerni nastup na utrci Nin-Zadar.

‘Nije bilo većih probleme, tek na nekoliko uspona. Kiša nije predstavljala toliku smetnju. Stiglo je nas dosta Zaprešićana. Vratit ćemo se opet. Staza je odlična, a Dalmacija uvijek izazov, samo nam treba povod, izjavila je pobjednica Lucija.

Drugo mjesto pripalo je Dori Mlinarić iz Atletskog kluba Knin, a treće Marijani Katić iz Atletskog kluba Fortius Zadar.

image

Polumaraton Nin-Zadar

Zrinka IvkoviĆ

Mladen Kolanović je bio najstariji sudionik polumaratona koji bez većih probleme i u svojoj 72. godini istrčao stazu, dok je nagradu za najmlađeg polumaratonca dobio 18-godišnji Marino Marčina s Dugog otoka. Posebna priča utrke je Nina Dražović koju je stazu savladala u invalidskim kolicima.

Nagradu za najveći broj sudionika, osam, dobio je MK Festina Lente iz Zadra, a osim Zadrana utrci su se priključili i trkači iz ostalih dijelova Dalmacije te Slavonije, Kvarnera, Međimurja, Zagreba... Međunarodni karakter utrci dali su sudionici iz Švedske i Bosne i Hercegovine.

Organizator utrke bio je Atletski savez Zadarske županije, a pokrovitelj Grad Zadar čije je predstavnica, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za sport i kulturu, Snježana Jurinić uručila nagrade najboljim polumaratoncima 39. izdanja utrke Nin- Zadar. 

image

Polumaraton Nin-Zadar

Zrinka IvkoviĆ
20.11.2022., 13:56h
ZADARSKI TJEDNIK
20. travanj 2024 07:16