43557
Kk Zadar
StoryEditor
U srijedu u 19 sati

Gegić i Jusup uoči Igokee m:tel: Igrat ćemo strpljivo, nadamo se podršci navijača

Košarkaši Zadra u 2. kolu AdmiralBet ABA lige u srijedu su domaćini Igokei m:tel. Obje momčadi u prvom kolu su upisale gostujuće pobjede te će biti zanimljivo vidjeti koja će od njih i nakon druge utakmice zadržati savršen skor. Trener domaće momčadi Danijel Jusup nada se da će uz pomoć navijača to biti Zadar

– Imali smo svega nekoliko dana za pripremu, iskoristili smo vrijeme koliko smo mogli da se oporavimo za utakmicu koja će biti izuzetno zahtjevna, u prvom redu zbog intenziteta koji Igokea nameće tijekom svih 40 minuta. Protiv Splita su bili izuzetno koncentrirani na kraju utakmice, energetski su izdržali i do kraja uspjeli preokrenuti i pobijediti. Na nama je da i dalje strpljivo radimo, budemo skromni, držimo se zajedno i da damo naš maksimum. Za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Morat ćemo se dobro oznojiti da dođemo u šansu da dobijemo utakmicu, rekao je danas Jusup, koji je u nedjelju uživo s Gripa pratio pobjedu gostiju.

– Vidio sam neke stvari koje dobro rade, promjene u odnosu na lani, pokušat ćemo ih dočekati spremni. Nismo još sigurni što će biti s Matom Kalajžićem, moramo napraviti dodatnu pretragu pa ćemo vidjeti hoće li nastupiti, kaže Jusup.

Najbolji igrač Zadra u pobjedi protiv Cibone u Zagrebu bio je Amar Gegić. Učinkom od 30 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije, kupio je simpatije navijača, koji su uvjereni da su u njemu dobili nasljednika Luke Božića.

– Važno je da smo prvenstvo otvorili pobjedom. Sezona je tek počela i za očekivati je uspone i padove tijekom igre, kako individualne, tako i timske. Na nama je da se trudimo iz kola u kolo da to svedemo na minimum. Što se Cibone tiče, najvažnije je da smo pobijedili, a sve ovo drugo može varirati, rekao je Gegić.

Užitak igranja pred zadarskom publikom u zadarskom dresu imao je nedavno na pripremnom turniru Tomislav Knažević. Nastup u natjecateljskoj utakmici ipak će biti nešto posebno.

– Igrao sam tu dosta puta kao gostujući igrač sam se lijepo osjećao. Sada je sigurno još ljepši osjećaj. Na turniru smo imali priliku prvi put osjetiti našu publiku i to je bilo vrlo važno, pogotovo za nas koji smo tek stigli u Zadar. Podrška s tribina će nam sigurno puno značiti tijekom sezone. Počelo je fino, zadovoljan sam svime što sam zatekao u Zadru i samo da nas zdravlje posluži i da nastavimo u ovom ritmu, kaže Gegić.

Utakmica se igra u srijedu od 19 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 3.

24.09.2024., 15:12h
24. rujan 2024 15:13