<p>17-godišnja Veronika Vilk ispisala je povijest hrvatskog hrvanja</p>
17-godišnja Veronika Vilk ispisala je povijest hrvatskog hrvanjaUnited World Wrestling
StoryEditor
Prvo hrvatsko zlato u hrvanju

Hrvačica Veronika Vilik osvojila je naslov svjetske prvakinje, a dio priprema odradila je u Hrvačkom klubu Zadar

Hrvatska hrvačica Veronika Vilk osvojila je naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 69 kilograma na Svjetskom prvenstvu do 17 godina koje se održava u Istanbulu, a tijekom obiteljskog odmora, za nastup se pripremala i u Hrvalčkom klubu Zadar

Mlada Slatinčanka u finalu je za samo 55 sekundi tušem pobjedila reprezentativku Indije Srishti Srishti, a na putu ka finalu je pobijedila još rusku, bjelorusku i srpsku hrvačicu. 

Ovo je prva zlatna medalja u hrvanju za Hrvatsku od samostalnosti kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Vweonika je, kako saznajemo dio priprema odradila i u Zadru. Naime, Veronika je s obitelji ljetovala u Karinu, a svih pet dana odmora, otac ju je vozio na treninge u Zadar  kod trenera Hrvačkog kluba Zadar, Vladimira Menčika, koji je također iz Slatine. Nakon Veronikinog povijesnog uspjeha, trener Menčik na svom je Facebook profilu prigodno čestitao mladoj hrvačici. 

- Da ne bi došlo do zabune ne osjećam se zaslužnim ali je jako lijepo biti spomenut u ovako lijepoj priči i bilo bi jako neprimjereno ne zahvaliti na tome i reći da mi je bila čast što sam bar jednim malim dijelom bio tu negdje. Još jednom najviše čestitam Veroniki, njenim roditeljima i svima onima koji su zaslužni za ovaj elitni sportski rezultat, poručio je Menčik. 

07.08.2023., 13:14h
06. listopad 2024 19:34