Svaki slobodan trenutak na igralištu
StoryEditor
IMPRESIVNA ŽIVOTNA PRIČA IZ MALENE GLAVICE

ISPUNJEN SKROMNOŠĆU Davor Dević, predsjednik Vrčeva i instruktor Poskoka!

Dević (59) bio je dragovoljac, instruktor specijalne obuke zadarske policije u ratu i miru, a 8 godina je predsjednik NK Vrčevo...

Davor Dević, 59-godišnjak iz Glavice, pitomog naselja u podnožju brda Vrčevo, dragovoljac je Domovinskog rata, voditelj programa specijalne obuke u Interventnoj jedinici policije PU zadarske te predsjednik mjesnog nogometnog kluba Vrčevo koji uz tri momčadi muškaraca ima i dvije momčadi žena.

- Kao dragovoljac od prvog dana, od 21. ožujka 1991., sam pripadnik tadašnje Jedinice za posebne namjene Policijske uprave, poznatija kao Poskoci, kazao je Davor Dević, koji je u ratu bio instruktor specijalne obuke.

Ljubav, strast i gušt

Ratna priča Poskoka bila je teška. Uostalom, kao i sve ratne priče.

- Kad je 2001. došlo do reorganizacije MUP-a, ugasila se i ova, jedna od najelitnijih postrojbi Specijalne policije MUP-a RH. Danas, kao sljednica Specijalne jedinice policije Poskoci je Interventna jedinica policije PU zadarske, naglasio je Dević.

Glavica broji oko 180 stanovnika i u potpunosti živi sportski. U muškom i ženskom nogometnom klubu Vrčevo ima oko 80 nogometaša i nogometašica.

“Seniorke se natječu u skupini A Druge hrvatske lige.Trener je već legendarni Željko Števanja, klupski tajnik i moja desna, ma obje ruke. Pinonirke trenerice Kolovrat natječu se u Dalmatinskoj ženskoj ligi"- Davor Dević...

- Nama u Glavici nogomet nije najvažnija sporedna stvar na svijetu, nama je nogomet sve. I ljubav, i strast i gušt, reći će Dević, već 8 godina predsjednik NK Vrčevo. Glavica, naselje u zaobalju Općine Sukošan, postala je svojevrsni sportski brend Zadarske županije, Dalmacije i šire. Naselje sa 180 žitelja ima 80-ak nogometaša i nogometašica te travnato nogometno igralište s tribinama s 250 sjedećih mjesta. A od HNS-a i predsjednika Damira Kustića stižu obećanja o umjetnoj travi za manje igralište.

Žile kucavice Vrčeva

image

Davor Dević iz Glavice

- Imamo pet pet momčadi i četiri trenera. Seniorskoj momčadi koja se natječe u 2. ŽNL zadarska trener je Damir Pankasza, a tićima i mlađim pionirima Luka Marinović, nabraja Dević, koji u braku sa suprugom Anđelkom ima troje djece koja su mu dosad podarila petero unučadi.

Uz zadarski Donat, Vrčevo je jedini klub u Zadarskoj županiji koji ima i žensku momčad u natjecateljskom rangu.

- Seniorke se natječu u skupini A Druge hrvatske lige.Trener je već legendarni Željko Števanja, klupski tajnik i moja desna, ma obje ruke. Pinonirke trenerice Kolovrat natječu se u Dalmatinskoj ženskoj ligi, kaže Dević koji je uz Željka žila kucavica ovog jedinstvenog nogometnog kluba.

U NK Vrčevo ne igraju samo mještani i mještanke Glavice već i susjednih naselja, prije svega Gorice i Raštana.

- U seniorkama su i pet nogometašica Hajduka koje treniraju u Splitu, a igraju za nas, zaključio je Davor Glavić, zahvalivši načelniku Anti Martincu za razumijevanje i svekoliku pomoć te svim koji sudjeluju u radu kluba.

24.04.2023., 10:24h
VELIMIR BRKIĆ
06. listopad 2024 16:41