<p>KK Zadar i KK Dubrava</p>
KK Zadar i KK DubravaZvonko Kucelin/kk Zadar
StoryEditor
FAVBET Premijer liga

KK Zadar planira Dubravu slomiti dobrom obranom i laganim poenima iz tranzicije

Moramo biti u što boljem izdanju ako mislimo napraviti dobar rezultat, kaže Jusup uoči utakmice

Nakon pobjede u 23. kolu FAVBET Premijer lige protiv DepoLink Škrljeva, ujedno prve utakmice u trećem krugu natjecanja, Zadar sutra igra protiv novog protivnika, zagrebačke Dubrave. Raspored je takav da Zadar, kao vodeća momčad nakon prva dva kruga, ide od slabijih prema jačim momčadima, što znači da bi u ovom dijelu sezone trebao imati nešto lakše utakmice. Trebao, jer je već prvi izazov u Kostreni pokazao da svaka od tih momčadi može biti opasan protivnik. Trener Zadra Danijel Jusup priželjkuje mirnu utakmicu, nove bodove i doziranje minutaže kako bi momčad bila potpuno spremna za važnu utakmicu AdmiralBet ABA lige protiv Cedevite Olimpije.

- S Dubravom smo nedavno igrali na njihovom parketu, kada se pokazala kao izuzetna agresivna ekipa. Dok imaju energije mogu dobro igrati, a imaju i nekoliko dobrih šutera koji mogu napraviti problem sa šutom za tri poena. Usto, promijenili su roster, doveli dvojicu novih igrača i u jednu ruku su mala nepoznanica za nas, ali mi guramo svoje. Moramo biti u što boljem izdanju ako mislimo napraviti dobar rezultat, kaže Jusup uoči utakmice.

Dvojica novih igrača su Johnatan David Hudson i Andrija Matić, kojega treba razlikovati od Andreja Matića, koji je igrao protiv Zadra i u zadnjoj utakmici postigao 19 poena.

- Igramo drugi put u kratkom razdoblju, osim dvojice novih igrača tu su i neki koji su se vratili nakon ozljede. U zadnjoj utakmici prvo poluvrijeme je bilo u egalu, u drugom smo se odvojili i mirno priveli utakmicu kraju. Oni će sigurno doći ovdje motivirani, tražiti svoju šansu a mi moramo biti spremni odgovoriti na to, ući u utakmicu maksimalno agresivno, koncentrirano, pogotovo u obrani kako bismo što lakše dolazili do poena u napadu, kaže Krševan Klarica.

Utakmica se igra sutra (srijeda) u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.

12.03.2024., 13:42h
19. svibanj 2024 02:29