20986
Hina
StoryEditor
Upisao se među velikane

Luka Modrić srušio 58 godina star rekord legende Real Madrida

Tri minute u igri bile su dovoljne Luki Modriću da nadahnutim dodavanjem gurne Real Madrid prema još jednoj pobjedi, a "Kraljevski klub" ju je ostavario u 10. kolu španjolskog prvenstva svladavši Celtu sa 2-1 na subotnjem gostovanju u Vigu.

Kapetan hrvatske reprezentacije i Reala nije bio početnoj postavi, ali je Carlo Ancelotti posegnuo za njim u 63. minuti, kad je zamijenio Federica Valverdea. U tom je trenutku rezultat bio 1-1, nakon što je u 20. minuti Kylian Mbappe doveo Real u vodstvo, a u 51. minuti Williot Swedberg postigao izjednačujući pogodak za Celtu.

Ulaskom u igru Luka Modrić je službeno postao najstariji igrač Real Madrida koji je zaigrao u službenoj utakmici. Za jedan dan je nadmašio dosadašnjeg rekordera slavnog Mađara Ferenca Puskasa. U subotu je zaigrao u dobi od 39 godina i 40 dana čime je prestigao nekadašnjeg mađarskog napadača koji je 1966. nastupio za Real u kup utakmici s Betisom u dobi od 39 godina i 36 dana.

- Ne sviđa mi se što me se pamti po godinama, ali to jest impresivno", rekao je Modrić novinarima okupljenima podno stadiona u Vigu.

- Jako sam ponosan što sam ostvario taj povijesni rekord i što nastavljam igrati za najbolji klub na svijetu", dodao je.

Gotovo u prvom dodiru s loptom Luka je pokazao čaroliju svog nogometnog umijeća. Imao je dovoljno prostora i vremena da milimetarski precizno uputi dodavanje koje je utrčavanjem u kazneni prostor pratio Vinicius Junior. Brazilac je sjajnim primanjem izašao sam ispred domaćeg vratara Vicentea Guaite, u drugom kontaktu s loptom ga zaobišao, taman toliko koliko mu je trebalo da trećim dodirom loptu pošalje u mrežu za konačnih 2-1.

Real je tako došao do sedme pobjede i bodovno se izjednačio (24) s vodećom Barcelonom koja ima utakmicu manje. Katalonska momčad će u nedjelju (21 sat) na Olimpijskom stadionu ugostiti Sevillu. (Hina)

20.10.2024., 14:58h
22. listopad 2024 03:28