<p>Luka Modrić</p>
Luka ModrićDaniel Kasap/hina
StoryEditor
POBJEDA ‘ZA DLAKU‘

Luka Modrić u suzama nakon utakmice: "Nogomet je okrutan, borili smo se kao lavovi"

Bez obzira na okrutnost ovog rezultata, zaslužili smo više, ali to je nogomet. Možemo biti ponosni kako smo predstavili Hrvatsku, ali malo nam to znači, kazao je Modrić

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izabran je za najboljeg igrača utakmice protiv Italije, nažalost nije imao previše razloga za slavlje nakon što je susret završio 1-1, a "Vatreni" praktički ostali bez plasmana u osminu finala.

"Iskreno ova nagrada mi ne znači previše kada nije pomogla momčadi," kazao je Modrić nakon utakmice.

"Bilo je stresno, kako ćemo preživjeti sve ovo. Borili smo se kao lavovi do kraja, nažalost nogomet je s nama bio okrutan. Danas pogotovo, ali i zadnju utakmicu, primili smo dva gola u zadnjim sekundama. To je nogomet. Nekada ti donese puno sreće, nekada puno tuge. Nismo izgubili, ali kao da smo izgubili. Teško je pronaći neke riječi nakon ovoga s kojima bi opisao trenutno stanje kako suigrača, tako i moje. Vjerojatno i navijača i trebat će nam da dođemo k sebi," istaknuo je.

"Bez obzira na okrutnost ovog rezultata, zaslužili smo više, ali to je nogomet. Možemo biti ponosni kako smo predstavili Hrvatsku, ali malo nam to znači."

Modrić se ljutio zašto je sudac produžio utakmicu čak osam minuta.

"Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gdje je sudac našao osam minuta nadoknade," istaknuo je hrvatski kapetan.

Modrić je postigao pogodak za 1-0 nekoliko trenutaka nakon što je promašio jedanaesterac. Time je postao najstariji strijelac u povijesti europskih prvenstava sa 38 godina i 289 dana.

"Ja bi volio kada bi vječno mogao igrati nogomet, ali doći će trenutak kada ću morati stati. Još ću nastaviti ne znam koliko, pa ćemo vidjeti," dodao je.

Hrvatsku još drži teorija na EURO-u, ali mnogo toga se mora poklopiti.

"Žao nam je što nije bila pobjeda da odemo u drugi krug. Teško, nas nikad teorija ne pomaže. Jučer je trebao taj bod, prošli put primili smo gol u 95., danas u 98. Nogomet je okrutan sport, očito nam nije suđeno."

Osvrnuo se i na hrvatske navijače.

"Znali smo da su navijači uz nas bez obzira na sve. Uvijek su tu i hvala im. Žao nam je što to nije bila pobjeda za prolaz u sljedeći krug," kazao je na kraju. (Hina)

25.06.2024., 09:22h
28. lipanj 2024 17:40