Oduševljeni su atletskim sadržajemNenad Opačić/Šc ViŠnjik
StoryEditor
Višnjik ima izvrsne uvjete

Mariborski atletičarke i atletičari pripremaju se za novu sezonu na Višnjiku

Skupina od 20 sportaša između 13 i 16 godina boravit će u Zadru tjedan dana

Lako je prepoznati atletičarke i atletičare. Ako ništa, prema opremi koju nose kad idu na trening - vijače, poneka medicinka, kapice za označavanje nekih točaka na stazi i slično. Dakako i prema sadržaju razgovora - netko govori o startu, netko o istezanju, netko da će imati toliko i toliko pretrčati…

- Nama je ovdje sve izvrsno, kaže Tadej Verbošt, jedan od trenera iz slovenskoga AK-a Poljane iz Maribora.

Skupina od 20 atletičarki i atletičara između 13 i 16 godina, daroviti i perspektivni, ubacuje Verbošt, boravit će u Zadru tjedan dana, najviše na Višnjiku.

- Ovdje čovjek ima sve što je potrebno. Trim stazu, druge terene, sprave na otvorenom, 400-metarsku stazu, nogometno igralište s travnatom podlogom koja je savršena za neke naše treninge. Sve je na dohvat ruke. Sa ŠC-om Višnjik brzo smo se dogovorili.

image

AK Poljane priprema se na Višnjiku

Nenad Opačić/Šc ViŠnjik

Atletska zimska natjecateljska sezona počet će u siječnju sljedeće godine i Mariborčani će dio svojih priprema za natjecanja realizirati u Zadru.

- Kako Zadar? Moj brat Gregor bio je već ovdje kao član Slovana i rekao mi je da Višnjik ima izvrsne uvjete. Sve nam odgovara i okupili smo dio naših atletičarki i atletičara, imamo plan i program i radimo.

AK Poljane iz Maribora uspješno djeluje nešto više od dva desetljeća, ima oko 180 članova među kojima je najpoznatiji Žan Ogrinc, osamstometraš.

- Bio je drugi na Olimpijskom festivalu europske mladeži i zlatni na Balkanskom prvenstvu u kategoriji do 18 godina.

I sad, kako bi to bilo ne pitati Tadeja Verbošta susreće li se s Hrvojem Fižuletom, čovjekom koji desetljećima djeluje u slovenskoj atletici, živi u Celju, a rođeni je Zadranin. I jedan od najboljih zadarskih atletičara uopće.

- Kak‘ ne, Hrvoje je izvrstan čovjek. Cijela mu je obitelj u sportu. Znao sam da je iz Zadra, kazao je.

Uz Tadeja Verbošta skupinu mariborskih atletičarki i atletičara u Zadru vode još Tina Jureš i Aljaž Poropat.

29.11.2023., 12:10h
01. svibanj 2024 19:40