29440
Velimir BrkiĆ
StoryEditor
PLIVAČKI MARATON ZA DAN POBJEDE

Na maratonu Preko-Zadar plivaju natjecatelji iz deset zemalja

Tradicionalni maraton u daljinskom plivanju Preko – Zadar održava se na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza. Start maratona je u 9,00 sati u Preku, a cilj na bazenu Kolovare u Zadru

Tradicionalni maraton u daljinskom plivanju Preko – Zadar održava se na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza. Start maratona je u 9,00 sati u Preku, a cilj na bazenu Kolovare u Zadru.

- Vraćamo se u uobičajeni ritam. Trenutno imamo 183 prijavljenih plivača iz deset zemalja, 132 muške osobe i 51 ženska osoba. Najstariji natjecatelj je Ivica Čulina, rođen 1950. godine, a najmlađi Matej Sinovčić, koji ima samo devet godina. Ove godine, s obzirom na to da događaj nije u asocijaciji s Cro Cup-om, prošlogodišnji pobjednici neće dolaziti, rekli su organizatori i pojasnili da je to tako isključivo zbog velikog broja natjecatelja, kojima je teško svima osigurati pratnje. Organizatori ističu i da su se ove godine htjeli bazirati više na tome da uključe lokalne plivače, jer je karakter natjecanja ipak takav da je izazov rekreativcima, a ne profesionalcima.

- Što se tiče popratnog programa, za najmlađe smo organizirali mini-akvatlon. Na njega se mogu prijaviti djeca do 14 godina, a prijave su otvorene do 4.8. Prijave su moguće sve do prije samog starta, telefonom, na webu ili na licu mjesta.

Prošlogodišnji rekord je iznosio 49 minuta i 19 sekundi, što je najkraće vrijeme dosad

- Ako se sve dobro posloži, ako bude dobro vrijeme i morska struja, nije isključeno da bi mogao pasti i novi rekord, nadaju se organizatori.

Svi natjecatelji na poklon dobivaju majicu i diplomu, a najbolje plasirani i pehare i novčane nagrade.

02.08.2024., 14:31h
Marino Marinović
19. rujan 2024 18:43