Mirjana i Božo
StoryEditor
14. PLIVAČKI MARATON ZA KUP DALMACIJE

Na plivačkom spektaklu sudjelovalo 78 plivača i plivačica

Start natjecanja za veliki plivački maraton, koji se boduje za Kup Dalmacije, već tradicionalno je startao s Glave porta na sukošanskoj rivi u uvali Zlatna luka. Uz pratnju sukošanskih brodova nastavio se pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, uz Dječji raj, Barbir i Soline, sve do cilja na plaži, u uvali između atraktivne Tustice i luksuzne Tratice u zaseoku Makarska

U dobroj i veseloj atmosferi i nadasve lijepom vremenu, održan je 14. Plivački maraton Sukošan 2024. koji se već nekoliko godina boduje za Kup Dalmacije. Uz stručnu pomoć KPD Donat iz Zadra pokrovitelji i organizatori plivačkog maratona su Općina Sukošan i Turistička zajednica.

- Za Mali maraton na 1.500 metara i Kup Dalmacije na 4.000 metara natjecalo se 78 plivača i plivačica. Sukošanske boje branilo je 16 natjecatelja, 11 plivača i 6 plivačica te Tonka Jerak Bajić iz Debeljaka, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička animatorica, pohvalivši ​pritom vlasnike brodica u pratnji te sve entuzijaste i volontere.

Od Glave porta do Makarske

Start natjecanja za veliki plivački maraton, koji se boduje za Kup Dalmacije, već tradicionalno je startao s Glave porta na sukošanskoj rivi u uvali Zlatna luka. Uz pratnju sukošanskih brodova nastavio se pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, uz Dječji raj, Barbir i Soline, sve do cilja na plaži, u uvali između atraktivne Tustice i luksuzne Tratice u zaseoku Makarska.

- Prvo mjesto s vremenom od 44 minuta i 44 sekundi osvojio je Karlo Ivanović (KDP Donat). Dvije sekunde potom u cilj je doplivao 16-godišnji Sukošanac Mate Molnar (KDP Donat), dok je trećeplasirani bio legendarni Toni Pavičić Donkić, prvi Hrvat koji je isplivao La Manche. Kod žena prva u cilj uplivala je Domina Žure iz KDP Split u vremenu 50:08. Srebrnu medalju osvojila je Zrna Šijaković, a brončanu Leonarda Ivšac.

Besplatne spize do mile volje

Uz ovu utrku održana je i “brza” utrka na 1.500 metara u kojoj je pobijedio Filip Gajić iz KDP Maestral u vremenu 21:43, a kod žena je prva došla Tonka Plavčić iz KDP Donat u vremenu 21:44. Srebrnu medalju su osvojili Mia Zekanović i Šime Lisica, a brončanu Dora Babić i Vito Vukoša.

Sve sudionike, natjecatelje i organizatore je na plaži Makarska dočekala bogata gastro ponuda koju su pripremili vrijedni Makarunci, a najbolji plivači i plivačice u brojnim kategorijama dobili su pehare i medalje.

23.08.2024., 10:29h
VELIMIR BRKIĆ
20. rujan 2024 02:56