<p>SVJETSKI KONGRES SPORTSKOG TURIZMA</p>
SVJETSKI KONGRES SPORTSKOG TURIZMAHina
StoryEditor

OČEKUJE SE PREKO 300 SUDIONIKA! Krenule prijave za 2. svjetski kongres sportskog turizma u Zadru do 14. travnja

Taj kongres (25.-27.5.) iz MINTS-a i UNWTO-a najavljuju već gotovo godinu dana, a zainteresirani se mogu prijaviti do 14. travnja, kao i saznati više detalja o prijavama, programu i drugom na web stranicama UNWTO-a, odnosno WSTC (World Tourism&Sport Congress) Hrvatska.

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) u četvrtak je izvijestilo da su do 14. travnja otvorene prijave za 2. svjetski kongres sportskog turizma u Zadru, koji će od 25. do 27. svibnja u organizaciji vlade i Svjetske turističke organizacije (UNWTO) okupiti više od 300 sudionika.

Taj kongres iz MINTS-a i UNWTO-a najavljuju već gotovo godinu dana, a zainteresirani se mogu prijaviti do 14. travnja, kao i saznati više detalja o prijavama, programu i drugom na web stranicama UNWTO-a, odnosno WSTC (World Tourism&Sport Congress) Hrvatska.

Iz MINTS-a iznose da će se kongres održati pod nazivom "Tourism & Sports United for Sustainability" ("Turizam i sport zajedno za održivost") te raspraviti aktualne teme i trendove iz područja sportskog turizma iz svijeta, poput ekonomskih učinaka sportskog turizma i doprinosa ciljevima održivog razvoja i drugih.

Bit će to prilika, ističu, i da se razmijene ideje i najbolje prakse stručnjaka iz tog područja, ali i za brendiranje Hrvatske kao vrhunske destinacije sportskog turizma. 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac naglasila je zadovoljstvo što su Hrvatska i Zadra domaćini tom skupu, podsjetivši da su Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. istaknuti važnost i potencijali sportskog i aktivnog turizma koji mogu dati poticaj cjelokupnom gospodarskom i razvoju lokalnih zajednica.

Među sudionicima kongresa očekuju se mnogi visokopozicionirani predstavnici različitih zemalja iz turizma i sporta, međunarodnih organizacija, aktivni i bivši sportaši te drugi.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić vjeruje da će im Hrvatska i Zadar biti kvalitetni domaćini i da će se time dodatno učvrstiti status Hrvatske kao jedne od najuspješnijih destinacija Mediterana...(Hina)

30.03.2023., 14:56h
ZADARSKI TJEDNIK
25. travanj 2024 23:54