Veselje šampiona, CB KućarinVelimir Brkić
StoryEditor
U ČAST PREMINULIM SPORTAŠIMA

Odigran 4. memorijalni malonogometni turnir ‘J&J‘: Sportska sjećanja u srcima i na terenu

U organizaciji Udruge mladih Turanj u finalnom srazu pred 1.200 gledatelja turanjski CB Kućarin bio je uspješniji od filipjanskog Gusara i osvojio turnir u čast tragično preminulih sportaša, Josipa Brkljačića (16) i Josipa Bepa Kadije (19)

Momčad CB Kućarin iz Turnja voditelja Ante Pirovića pobjednik je četvrtog Memorijalnog malolonogometnog turnira “J&J” Turanj koji organizira Udruga mladih Turanj. Turnir prepun emocija s pregršt lijepih poteza, uzbudljivih, neizvjesnih, nevjerojatnih utakmica i obrata igra se sustavom 5+1. Za nagradni fond u iznosu od 6.150 eura natjecalo se čak 25 momčadi.

image

Sudionici revijalne utakmice pionira

Velimir Brkić

Zauvik s nama

Turnir se održava pod geslom “Zauvik s nama” i to u spomen na dva anđela, prije više od četiri godine tragično preminula mladića iz Turnja, mladih sportaša. Josip Brkljačić (16) bio je izuzetno talentirani mladi nogometaš koji je igrao za HNK Primorac iz Biograda. Josip Bepo Kadija (19) bio je vrlo perspektivan rukometaš, igrao je u više klubova, a posljednjih godina u zagrebačkim klubovima PPD Zagreb i Maksimir Pastela.

U prekrasnom ozračju koje je cijelo vrijeme krasilo malonogometni turnir u Turnju, finalna večer pred oko 1.200 gledatelja, na tribinama i oko igrališta, začinila je feštu malog baluna. Spektakularno finale između momčadi dvaju susjeda, Turnja i Sv. Filip i Jakova, započelo je intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša domovina i fascinantnom bakljadom. A sve je začinjeno pečenim volom od 340 kilograma koji je nedaleko od igrališta pripremila ekipa iz Dogan art Imotski.

Vrijedni i radišni organizatori iz Udruge mladih učinili su sve da se svi osjećaju kao kod kuće. S obzirom na to kako je turnir izgledao, posebno njegovo polufinale i finale, organizatori sigurno ne žale zbog uloženog truda.

- Sve je super i sve je za pet kad si u Turnju i voliš mali nogomet, kazao je kolega novinar Mišo Brkić, voditelj turnira i vješti animator, koji je uz Općinu i Turističku zajednicu Općine Sv. Filip i Jakov nabrojio još točno 38 sponzora i donatora turnira.

image

Gledatelja ka‘ u priči

Velimir Brkić

PRVOPLASIRANI

1. mjesto: CB Kućarin – Sv. Filip i Jakov (3.500 €)

2. mjesto: Gusar – Turanj (2.000 €)

3. mjesto: Gazda Marko - Tinj (1.000 €)

4. mjesto: Kanela – Raštane Gornje (150 €)

Ofenziva i protuofenziva

Na uzbudljivoj završnici atmosfera je bila vatrena, u svakoj akciji koja je mirisala na zgoditak skakalo se na noge, malo tko je uopće trepnuo da ne propusti slučajno koji važni trenutak. Pomno su se pratile odluke sudaca Damira Adžića - Kapitanovića i Nenada Vlaisavljevića, a sve je na ponos Nade Bausovića, Ante Pirovića, Dina Jačana i ostalih iz Udruge mladih proteklo bez značajnijih incidenata ili mrlja, mogli bismo reći - besprijekorno.

Zgoditak Ante Sarića u 40. ili 50. sekundi utakmice, bolje reći autogol igrača Gusara, nagovijestio je šampiona. Naime, već u četvrtoj minuti rijetko viđenim zgoditkom Vlatka Blaževića bilo je 2:0 za Kučarin. Tračak nade Turanjcima donio je Ivan Tokić, ali je debeljački nogometni i boćarski virtuoz Karlo Torbarina zaključio poluvrijeme rezultatom 3:1. Obje momčadi su žustro ušle u drugo poluvrijeme. Štoviše, Turanjci igraju sve na ništa s igračem više u polju, a umjesto vratara u igri je igrač. Bruno Jačan i Bepo Pelicarić “naređuju” potpunu ofanzivu. Međutim, ovo nije sustav 4+1 već sustav 5+1, teško je probiti granitnu obranu Filipjanaca u kojoj je pet igrača u polju. A i vratar Vice Šušić kao da ima sto ruku i nogu.

image

Jedno od lutrijskih veselja

Velimir Brkić

CB KUĆARIN - GUSAR 6: 1

Športski centar Turanj. Gledatelja 1200. Suci: Damir Adžić - Kapitanović (Biograd) i Nenad Vlaisavljević (Zagreb).

CB KUĆARIN: Vice Šušić, Vlatko Blažević (1), Domagoj Torbarina, Karko Torbarina (1), Marko Gambiraža (1), Vice Birkić, Vice Genda (1), Roko Nakić (1), Ante Sarić (1). Voditelj: Ante Pirović.

GUSAR: Jakov Pinčić, Bepo Pelicarić, Luka Vodopija, Stipe Horvat, Mateo Colić, Ivan Tokić (1), Ivan Ninčević, Lovre Mikas, Ante Milat, Josip Bašić, Stefan Lazarevski, Paulo Katuša. Voditelj: Bruno Jačan.

Ira Kadija, Jure Kadija, Ante Brkljačić

Uz neprobojni tzv. talijanski “catenaccio” Pirovićevi “kućarini” - Ivan Genda, Marko Gambiraža i Roko Nakić u brzim kontranama postižu zgoditke za konačnih 6:1. U jednoj od svojevrsnih ljepotica turnira, u susretu za treće mjesto između momčadi Gazda Marko i Sveta Juština završeno je rezultatom 1:1. U ruletu sreće sretniji i spretniji su bili Tinjani gazde Marka.

Pehar i nagradu šampionima uručio je Jure Kadija Nenin, najmlađi brat pok. Josipa Kadije. Ostale pehare i nagrade uručili su Kadijina sestra Ira Kadija, Brkljačićev brat Ante Brkljačić te Ivan Vidas. Održana je i revijalna utakmica pionira te bogata lutrija s nagradama poput izleta na Kornate, dresova s potpisima igrača Hajduka Marka Livaje i Filipa Krovinovića, večerama i dr.

image

Bakljada u čast poginulim mladićima

Velimir Brkić

NAJBOLJI

Najbolji igrač: Vlatko Blažević (CB Kućarin)

Nakbolji vratar: Vice Šušić (CB Kućarin)

Najbolji strijelac: Marin Bićo Banović (Sv. Juština)

27.08.2023., 09:44h
06. srpanj 2024 01:01