<p>Maslenički most</p>
Maslenički mostAndrej Perović
StoryEditor
U SVIBNJU

Općina Jasenice i TZO Starigrad organiziraju rekreativni biciklistički događaj EPIC RIDES

Ruta obuhvaća najatraktivnije predjele destinacije pogodne za vožnju biciklom i nema tehnički zahtjevnih dijelova

Turistička zajednica Općine Jasenice u partnerstvu sa TZO Starigrad nositelji su rekreativnog biciklističkog događaja EPIC RIDES, prvo izdanje koje će se održati 18. svibnja 2024. godine.

Ovo događanje će činiti sastavni dio biciklističkog proizvoda na području Općina Jasenice i Starigrad koji se upravo nalazi u fazi reorganizacije sadržaja na terenu, odnosno, revidiranja, označavanja i opremanja postojećih staza sadržanih u projektu Zadar Bike Magic. Time će se upotpuniti sveukupan sadržaj proizvoda, doprinijeti promociji proizvoda i destinacije, osnažiti motiv dolaska u destinaciju te obogatiti doživljaj posjetitelja.

EPIC RIDES PAKLENICA – ZRMANJA planira se kao dio serije organiziranih biciklističkih događanja EPIC RIDES CROATIA koje se održavaju na biciklistički atraktivnim lokacijama i destinacijama u Hrvatskoj. Organizator događanja je tvrtka Adria Bike a do sada ih je u Hrvatskoj održano 16 u 9 destinacija (Krk, Rab, Poreč, Rogoznica-Primošten, Ilok, Fužine, Papuk, Skradin, Samobor), te je ovo događanje prvo i za sada jedino na području Zadarske regije.

Događaj je namijenjen rekreativnim ljubiteljima vožnje biciklom. Ruta obuhvaća najatraktivnije predjele destinacije pogodne za vožnju biciklom i nema tehnički zahtjevnih dijelova. Kombinira makadamske i šumske putove, široke zemljane putove te sporedne ceste sa malo prometa. Projektirana je tako da se može izvesti u periodu od 4 sata a dužina staze iznosi oko 50km. Svrha organizacije događaja je povećati vidljivost destinacije u segmentu outdoor turizma sa naglaskom na biciklizam te tako upotpuniti outdoor paletu motiva dolaska u destinaciju. Uvrštenjem u Epic Rides seriju bike događanja, pored dolaska posjetitelja u destinaciju radi sudjelovanja u samom događaju, kreira se Epic Rides Paklenica – Zrmanja bike staza sa trajnim zapisom rute čime se omogućuje dolazak posjetitelja radi vožnje biciklom u destinaciji tijekom cijele godine.

08.05.2024., 11:29h
19. svibanj 2024 19:53