<p>U NK Zadru stasali su Luka Modrić, Danijel Subašić i Šime Vrsaljko</p>
U NK Zadru stasali su Luka Modrić, Danijel Subašić i Šime VrsaljkoHina
StoryEditor
tri godine nakon stečaja

Pehari NK Zadra na ‘‘bubnju‘‘ za 1000 kuna, 3000 sjedalica za 59.000 kuna

Stečajni upravitelj Nogometnog kluba (NK) Zadar objavio je oglas za prodaju imovine na javnoj dražbi na temelju popisa na kojem su, između ostaloga, pokali i pehari kluba procijenjeni na 1000 kuna te 3000 stadionskih sjedalica vrijednih 59.000 kuna

Ročište za otvaranje pismenih ponuda i eventualnu usmenu javnu dražbu zakazano je za 4. listopada, a kako je stečajni upravitelj Srđan Dvornik potvrdio Hini, cijene imovine NK Zadar koje će se naći na ‘‘bubnju‘‘ i dostavljene sudu izražene su u kunama jer je procjena vrijednosti napravljena prije nekoliko godina.

Osim pokala, pehara i stadionskih sjedalica, u cjelokupnom paketu imovine NK Zadar su nogometni i golmanski dresovi za ukupno 5800 kuna, uredski namještaj i ovalni stol s 12 stolica procijenjeni na manje od 5000 kuna, informatička oprema, kamere, printeri, klima uređaji, škrinje za sladoled, električna vozila za prijevoz (ozlijeđenih) igrača te nogometni semafori - uključivši i one za zamjenu igrača.

Imovina će se prodavati kao cjelina bez isticanja početne cijene, otvaranjem pisanih ponuda kod javnog bilježnika, prema principu tko ponudi više. Kao kupci na javnoj dražbi mogu sudjelovati samo osobe koje najkasnije dva dana prije održavanja dražbe uplate jamčevinu u iznosu od 10 posto utvrđene vrijednosti pokretnine - odnosno 35.150 kuna ili 4.665,21 eura, ističe se u dopisu. Prodaja se, dodaju, obavlja po načelu ‘‘viđeno – kupljeno“ što isključuje sve naknadne prigovore i reklamacije kupca.

NK Zadar nekadašnji je zadarski nogometni prvoligaš koji je bio u vlasništvu Rene Sinovčića u kojem su stasali Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković.

Klub je završio u stečaju 2020. nakon, kao što se u medijima navodilo, 304 dana financijske blokade i utvrđenog duga oko tri milijuna kuna. Sadašnji HNK Zadar kao neformalni nasljednik NK Zadra osnovan je krajem 2019.

U ožujku ove godine Sinovčić je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog optužbi da je izvlačio novac iz NK Zadra, ali i iz svoje tvrtke u predstečajnoj nagodbi. Uz Sinovčića su na rad za opće dobro osuđena dvojica bivših direktora NK Zadra Dalibor Zebić i Novica Erlić, otac ministra regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlića.(Hina)

02.09.2023., 12:19h
29. rujan 2024 22:20