<p>SP ATLETIKE U PEKINGU</p>
SP ATLETIKE U PEKINGUIzvor Pixabay
StoryEditor
Svjetsko atletsko vijeće

Peking domaćin atletskog svjetskog prvenstva 2027.

Kina će također biti domaćin Svjetskog atletskog prvenstva u dvorani sljedeće godine u Nanjingu

Svjetsko atletsko vijeće odabralo je Peking za domaćina Svjetskog atletskog prvenstva 2027. godine, objavila je Međunarodna atletska federacija, World Athletics

Ova objava dolazi nakon što je Talijanski atletski savez ranije ovog dana objavio povlačenje kandidature u Rimu nakon što nije dobio financijsku potporu vlade. Peking je također, bio domaćin prvenstva 2015.

- Čestitam Pekingu na uspješnoj kandidaturi za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u atletici 2027. godine, rekao je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

- Kina je bila najbolja po gledanosti prijenosa Dijamantne lige prošle godine s kumulativnom publikom od 368.9 milijuna, dodao je.

Kina će također biti domaćin Svjetskog atletskog prvenstva u dvorani sljedeće godine u Nanjingu.

- Nakon Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022., Peking je postao prvi grad u svijetu koji je održao i ljetne i zimske olimpijske igre. Sport je dao život i vitalnost ovoj drevnoj prijestolnici. Jako se veselimo povratku Svjetske atletske obitelji u Peking kako bismo osjetili i iskusili šarm drevne i moderne prijestolnice, kazao je direktor Pekinškog sportskog ureda Zhao Wen.

Posljednje izdanje Svjetskog atletskog prvenstva održano je u Budimpešti u kolovozu, dok će Tokio biti domaćin natjecanja 2025. godine. (Hina)

29.02.2024., 10:47h
02. svibanj 2024 03:54