<p>Bruno Šarić i Josipa Nekić plivači i treneri PK Zadar</p>
Bruno Šarić i Josipa Nekić plivači i treneri PK ZadarPk Zadar
StoryEditor
Trijumf PK Zadar na bazenu Kolovare

Plivački klub Zadar osvojio 86 medalja na Županijskom prvenstvu

Mnogim plivačicama i plivačima mlađih dobnih skupina bilo je to prvo natjecanje pa premda u poznatom okruženju, u borbi za što boljim rezultatom, uzbuđenja nije nedostajalo, a svoj doprinos klupskom natjecanju, dali su i plivači natjecatelji koji su zauzeli sudačka mjesta i pomogli u organizaciji samog natjecanja

U četvrtak, 27. srpnja 2023. na 50m otvorenom bazenu Kolovare, održano je i uspješno provedeno tradicionalno ljetno Županijsko prvenstvo u plivanju organizaciji Plivačkog kluba Zadar. Na natjecanju su nastupili klubovi PK Dupin – Biograd, PK Jadera i PK Zadar. Osim natjecatelja, boje PK Zadra branili su i plivači iz ljetne škole plivanja; djeca koja od lipnja do rujna treniraju svaki dan na bazenu Kolovare. U školi plivanja djeca usvajaju osnove sve četiri plivačke tehnike, a ovo natjecanje im je bila prilika da nakon svakodnevnog treniranja, u domaćoj atmosferi, pokažu roditeljima i svim gledateljima usvojena plivačka znanja i sposobnosti u vodi.

Mnogim plivačicama i plivačima mlađih dobnih skupina bilo je to prvo natjecanje pa premda u poznatom okruženju, u borbi za što boljim rezultatom, uzbuđenja nije nedostajalo. Svoj doprinos klupskom natjecanju, dali su i plivači natjecatelji koji su zauzeli sudačka mjesta i pomogli u organizaciji samog natjecanja.

Kao najmnogobrojniji, Plivački klub Zadar je imao svojih 93 predstavnika. Na natjecanju je nastupilo 152 plivačice i plivača u 7 dobnih skupina koji su pred brojnom publikom pokazali svoje umijeće u plivanju. Kategorija A – 2008. i stariji, B – 2009./2010., C – 2011./2012., D – 2013., E – 2014., F – 2015. te G – 2016. i mlađi. Na programu su bile dicipline 50m slobodno, 50m leđno, 50m prsno i 50m leptir. Naši najmlađi iz kategorije G plivali su i disciplinu 50m noge slobodno s daskom.

U svakoj disciplini prva tri plasirana natjecatelja, u muškoj i ženskoj konkurenciji u svojim kategorijama, nagrađena su odličjima. Plivačice i plivači Pk Zadar,  zajedničkim snagama su za Klub ukupno osvojili 86 odličja.

Za PK Zadar odličja su osvojili:

ZLATO – Karlo Mišulić, Niko Baričević, Tin Mršić (2), Kristian Bušić, Mikula Jordan, Leni Šijaković (2), Sara Zrilić (2), Mia Zekanović (2), Tonka Plavčić (2), Nora Mamić (2), Bruna Franić, Matija Ukalović, Toni Mršić (2), Izak Mašina, Anna Veselić, Filip Gajić (2), Rio Adriano Mitrović, Rafael Žulj, Emma Gagić, Bernarda Petešić (2), Adriana Knežević, Eva Maria Moro, Zara Zovak, Anastazija Mašina.

SREBRO – Maro Zrilić, Zara Zovak, Matija Ukalović, Noa Jureško (2), Rio Adriano Mitrović, Rafael Žulj, Marta Vrdoljak (2), Laura Župan (2), Leticija Žulj (2), Vito Tomac, Duje Delaš, Matea Grbin (2), Adriana Knežević, Ema Kafka, Toni Mitrović, Martin Plazonić, Mihovil Mašina, Lucija Mijolović, Andrija Radas, Kristian Bušić, Paulo Mitrović, Noa Deković, Eva Maria Moro.

BRONCA – Jakov Bunarđija, Tina Bunarđija, Arijan Gagić, Andrija Radas, Paulo Sinovčić (2), Damjan Kukavica, Marin Kunovac, Izak Mašina, Karla Sorić, Zara Medanić (2), Anna Veselić, Anastazija Mašina, Jakov Ivković, Mikula Jordan, Lena Bilosnić, Niko Baričević, Matija Kunovac, Petra Barić, Bruna Franić, Adrian Marinović.

Posebno je bilo na otvorenju natjecanja kada je našem plivaču/treneru Brunu Šariću svečano uručena plaketa za poseban doprinos plivanja u Zadru i razvoju Kluba. Vesela atmosfera na bazenu Kolovare, pokazatelj je da djeca provode kvalitetno vrijeme i po ljeti održavaju sportski duh na što smo izuzetno ponosni. Ljetna škola plivanja održava se do kraja mjeseca kolovoza. Ispred PK Zadar je još jedna velika organizacija. U subotu 5.08. 2023. se na bazenu Kolovare tradicionalno održava 51. po redu maraton Zadar – Preko, a posebnost ovog maratona je što se pliva kontra smjer. Start na bazenu Kolovare u 9h.

28.07.2023., 09:22h
18. rujan 2024 12:11