ODRŽANA TREĆA ĐIRADAOtok PaŠman
StoryEditor
POZITIVNA ATMOSFERA

Pogledajte kako je bilo na trećoj pašmanskoj Điradi

Novina je da je Đirada Red prošla kroz novouređenu stazu do Banja koja je bila godinama nepristupačna za prolaznike

U subotu je održana treća rekreativna utrka/šetnja Đirada koju su organizirali Turistička zajednica Općine Pašman i Općina Pašman, a logističku podršku ovom velikom događaju su pružili djelatnici komunalnog društva Otok Pašman.

I ove godine se na manifestaciju prijavilo više od 500 sudionika iz 6 država; osim iz Hrvatske sudjelovali su i državljani iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke te Cookovih otoka, a kako je ova velika sportska manifestacija prošla saznali smo od direktorice TZO Pašman Petre Perinović.

image

ODRŽANA TREĆA ĐIRADA

Otok PaŠman

Žene

Đirada Blue (žene):

Irena Cerovac, CRO, 57:39

Marina Perković, CRO, 1:01:39

Vanja Petrić, CRO, 1:06:32

Đirada Red (žene):

Karmen Paškvalić, CRO, 1:41:33

Marcela Cerovac, CRO, 1:55:22

Božena Vitlov, CRO, 1:57:09

– Završila nam je i treća po redu Đirada. Ujutro nas je dočekao predivan sunčan dan što je svakako doprinijelo pozitivnoj atmosferi, a uz blagi povjetarac bio je idealan za druženje i boravak u prirodi. Na manifestaciju se prijavilo više od 500 sudionika, a ove godine nas je podržao i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić sa svojom obitelji, rekla nam je direktorica Perinović.

Natjecatelji su i ove godine krenuli u dvije staze; Đirada Red je startala u 10:30, a Đirada Blue u 10:40. I jedna i druga staza su ovu godinu krenule uz more.

image

ODRŽANA TREĆA ĐIRADA

Otok PaŠman

Muškarci

Đirada Blue (muški):

Antonijo Erceg, CRO, 50:52

Jurica Fapali, CRO, 51:05

Kristijan Šimunić, CRO, 58:20

Đirada Red (muški):

Grga Brglez, SLO, 1:18:18

Duje Džin, CRO, 1:20:52

Hrvoje Grgić, CRO, 1:27:26

– Novina je da je Đirada Red prošla kroz novouređenu stazu do Banja koja je bila godinama nepristupačna za prolaznike, a prolazila je između suhozida i starih maslinika od Dobropoljane do Banja pa sve do Malog Bokolja s kojeg se pruža jedinstven pogled. Dobra atmosfera se nastavila i na cilju – na Velikom Bokolju gdje su prisutne zabavljali Dj Angelo i DJ Pegla.

– Podršku su nam pružili naši sponzori Polleo Sport, voda Cetina, OPG Matulić, Natural Wealth i ljekarne Pablo. Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici Zadarske županije na financijskoj potpori kao i svima koji su doprinijeli održavanju ove organizacijski iznimno zahtjevne manifestacije i vjerujem kako iz godine u godinu skupljamo iskustva kako bismo svake godine bili još bolji, za kraj je dodala Perinović i svima poručuje: Vidimo se dogodine! (OTOK PAŠMAN)

image

ODRŽANA TREĆA ĐIRADA

Otok PaŠman
29.04.2024., 10:30h
15. svibanj 2024 03:11