Kanela Raštane
StoryEditor
5. MEMORIJALNI TURNIR ‘J&J ZAUVIK S NAMA’

Raštanska Kanela titulu preuzela od turanjskog Kućarina

Pred 1.500 gledatelja u finalnoj utakmici Kanela iz Raštana je rezultatom 3: 2 bila bolja od Udruge BIK iz Benkovca i osvojila 5.000 eura, Benkovčani 2.000 eura, ABECEDA 1.000 eura

Igralište malih športova u Turnju sredinom kolovoza bilo je 17 dana domaćinom petog jubilarnog malonogometnog turnira J&J-”Zauvik s nama” koji se igra u čast tragično preminulih sportaša, Josipa Brkljačića (16) i Josipa Bepa Kadije (19).

Na turniru je sudjelovalo 30 ekipa koje su se borile za ukupni nagradni fond od 8.000 eura. Turnir se igrao po sustavu 5+1, a finalni dan je pred 1.500 gledatelja zaključen nastupom bibinjskog tića Ivice Iće Sikirića i grupe Dilema.

image

Udruga BIK Benkovac

Mladež i MNK Turanj za povijest

Prošlogodišnji šampioni, CB Kućarin iz Turnja voditelja Ante Pirovića, titulu su predali ekipi Kanela iz Raštana koja je rezultatom 3:2 bila bolja od Udruge BIK iz Benkovca.

U dvoboju za 3. mjesto ABECEDA - Zadar je boljim izvođenjem šesteraca slavila nad Mesnicom Lepur- Benkovac. Pehar pobjednika kapetanu Kanele Stipi Čirjaku uručio je gosp. Boris Durlen, prvi potpredsjenik UEFE za futsal i beach soccer, izbornik svih futsal selekcija u HNS-u.

Finale je započelo intoniranjem himne Lijepa naša domovina, minutom šutnje i fascinantnom bakljadom. Završnica je uz pečenog vola na ražnju pripala bogatoj lutriji, između ostalog potpisanih hrvatskih dresova Gvardijola, Majera, Kovačića i Marića, te Ićinom spektakularnom koncertu.

Vrijedni i radišni organizatori iz Udruge mladih Turanj i MNK Turanj učinili su sve da se svi osjećaju kao kod kuće. S obzirom na to kako je turnir izgledao, posebno njegovo polufinale i finale, organizatori sigurno ne žale zbog uloženog truda.

image

Najbolji igrači

image

Veliki interes publike

Sve je super, sve je za 5

- Sve je super i sve je za pet kad si u Turnju i voliš mali nogomet, kazao je kolega novinar Mišo Brkić, voditelj turnira i vješti animator, koji je uz Općinu i Turističku zajednicu Općine Sv. Filip i Jakov nabrojio još točno 39 sponzora i donatora turnira.

Osim pehara Kanela je dobila i 5.000 eura, Udruga BIK 2.000 eura i ABECEDA 1.000 eura. Najbolji igrač je Deni Kolega (Kanela), vratar: Mario Jarmanović (Udruga BIK), strijelac: Petar Jurica (Udruga BIK).

Finale

KANELA - Raštane                                   3

Udruga BIK - Benkovac                            2

TURANJ. Igralište malih športova. Gledatelja 1500.Suci: Denis Mršić i Damir Adžić-Kapitanović (oba Biograd).

KANELA: Mršić, S. Čirjak, Vuković, Colić, M. Čirjak, Jakovljević, Kolega (1) Škara, Birkić (1), Bulić (1), Rubelj, Ačkar, Peraić.

Udruga BIK: J.Bačić, Ma. Jarmanović (1), Čirjak, Čerina (1), T. Bačić, M. Bačić, Jurica, Petrović.

25.08.2024., 13:12h
VELIMIR BRKIĆ
13. rujan 2024 12:20