ŽKK ZADARŽkk Zadar
StoryEditor
PRVA ŽENSKA LIGA

Toooo ekipa... Nova hit -generacija: ŽKK ZADAR U Ligi za prvaka!

Plavo-bijele košarkašice su u 14 kolu prvenstva s +20 ispratile crikvenički sastav - ŽKK Arx...

U 14.kolu Prve ženske lige cure ŽKK Zadar su na domaćem parketu pobjedile mladu i neugodnu ekipu Arx -Crikvenica.

PRVA ŽENSKA LIGA

ŽKK Zadar-ŽKK Arx Crikvenica 78:58

(36:18, 14:18, 18:8, 10:14)

Od samog početka gošće su krenule čvrsto i agresivno, s druge strane domaće su djevojke s manjom dozom agresivnosti, ali s dozom čvrstine i strpljenja. Kontrolom obrambenog skoka i s puno trke u napadačkom dijelu dolaze do poena iz kontre i polukontre i prvu četvrtinu završavaju s dvoznamenkastom prednošću. U drugoj četvrtini nastavljaju u istom ritmu, protivnice uz nekoliko pogođenih vanjskih šuteva smanjuju zaostatak i na poluvrijeme se odlazi s +14. U drugom dijelu gledamo puno veću agresivnost ZD ekipe, kao i gostujuće, no kroz obrambeni dio i strpljiv napad, plavo-bijele ne dozvoljavaju protivnicama da se rezultatski približe i na kraju zasluženo odnose pobjedu, 78-58.

image

ŽKK ZADAR

Žkk Zadar

-Utakmica s puno kontakta, čvrstine i agresivnosti s obje strane, donijela je veći broj osobnih pogrešaka, samim time i slobodnih bacanja. Čestitke ekipi Arx na fer i korektnoj igri i borbi. Našim curama čestitke na prikazanoj fer i korektnoj igri, borbi i konačnoj pobjedi. Baš sve igračice dobile priliku i kvalitetno iskoristile svoju minutažu. Hvala vjernim gledateljima koji su nas podržali u dvorani br.2 i dali našim mladim curama dodatan vjetar u leđa. Ovom utakmicom za nas je završila Prva ženska liga, skupina B. Konačan poredak lige još nemamo, jer ima neodigranih utakmica, ali smo sigurno među prve dvije ekipe, stoga nastavljamo s natjecanjem, plasmanom među prve dvije ekipe, naše cure su, naime, izborile Ligu za prvaka- kažu u ŽKK Zadar.

Veliki je ovo uspjeh mlade ekipe, koja se sastoji od dvije seniorke, juniorki,kadetkinja i predkadetkinja.

image

ŽKK ZADAR

Žkk Zadar

-Cure su svojim radom, odricanjem i s puno truda i borbe postigle ovaj uspjeh, ponosni smo na njih i na njihov rad, te igru i način na koji su predstavile naš klub tijekom cijele sezone, 2022.-23. U teškim i manje teškim trenucima, ono što ih je držalo je zajedništvo i bespoštedna borba jedna za drugu. Kroz cijelu sezonu ekipa je uvijek izbacivala različite pojedince i u nijednom trenutku nitko nije bio iznad kolektiva i to je ono što nas najviše veseli. Nagrada za njih je stigla u najljepšem obliku, nastavku natjecanja, gdje se imaju priliku boriti za ulazak u Premijer ligu. Početak Lige za Prvaka je na rasporedu 11.3., točan raspored ćemo objaviti kad bude određen. Hvala svim djelatnicima Kluba i svim prijateljima Kluba koji su podržavali naše cure kroz dosadašnji dio sezone, ova mladost svojom igrom i pristupom zaslužila je pažnju i podršku. Čestitke cure, i sretno dalje!- poručili su i na FB stranici kluba, ŽKK Zadar. 

image

ŽKK ZADAR

Žkk Zadar
21.02.2023., 14:38h
ZADARSKI TJEDNIK
01. svibanj 2024 22:34