KONGRES U ZADRUZdt
StoryEditor
26.-27. TRAVNJA

U ZADRU 2. Svjetski kongres sportskog turizma...

Donatov grad će biti domaćin kongresa sportskog turizma kojeg organizira Svjetska turistička organizacija (UNWTO)...

UNWTO je predložio Hrvatskoj suorganizaciju 2. Svjetskog kongresa sportskog turizma, koji se održava svake dvije godine. 1. Svjetski kongres sportskog turizma održan je od 25. do 26. studenoga 2021., u Lloret de Mar, Španjolska.

Sportski turizam jedan je od najbrže rastućih posebnih oblika turizma. Sve više turista zainteresirano je za sportske aktivnosti tijekom putovanja, bez obzira je li sport glavni cilj putovanja. Osim toga, u Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine, sportski turizam je istaknut kao jedan od važnih potencijala za razvoj cjelogodišnjeg i teritorijalno uravnoteženijeg turizma, osobito zbog povoljnih klimatskih preduvjeta. Sportski događaji mogu biti katalizator razvoja turizma ako se uspješno iskoriste u smislu brendiranja destinacije, razvoja infrastrukture i drugih gospodarskih i društvenih koristi.

image

KONGRES TURIZAM SPORT PLAKAT

Tzg Zadar

Događanje će se održati od 26. do 27. travnja 2023., u Zadru, koji je izabran zbog svoje bogate sportske tradicije te turističke ponude. Ovaj Kongres će okupiti preko 300 sudionika, ne samo iz područja turizma nego i sporta, kojem uobičajenu prisustvuju, osim glavnog tajnika UNWTO-a, i brojni ministri/zamjenici ministara turizma i/ili sporta zemalja članica Svjetske turističke organizacije, kao i mnogi uglednici iz svijeta sporta. (ZT)

21.04.2023., 10:17h
ZADARSKI TJEDNIK
02. svibanj 2024 14:52