Uređeni tereni za sport srednjoškolacaZadarska županija
StoryEditor

U zdravom tijelu, zdrav duh: Budući ekonomisti, birotehničari, trgovci, hoteljeri... dobili teren za nogomet, košarku i odbojku, nadaju se i fitness vježbalištu...

Nemjerljiv je značaj sporta i sportskih aktivnosti za zdravlje čovjeka, a napose u razvoju mladih osoba. Dokazana je i povezanost tjelesnih aktivnosti i intelektualnih sposobnosti, pri tome utjecaj je sporta na mlade posebno važan budući da kreira njihovu osobnost kroz najosjetljiviji period razvoja. 

Fizičko, tjelesno, i psihičko, mentalno, zdravlje su usko povezani, odavno smo postali svjesni koliko nam kretanje, kao primarna fiziološka potreba, može pružiti osjećaj blagostanja, energičnosti, poboljšanja pamćenja i koncentracije, kvalitetniji san, smanjenje stresa, anksioznosti i depresije i brojnih drugih psihičkih poteškoća.

E, da  ne bi ostalo samo na teoriji (pomalo dosadnoj, istina, ali ipak istinitoj) u prvih nekoliko rečenica, zasigurno su se držali u Ekonomsko - birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar, kao i Hotelijersko-turističko i ugostiteljskoj školi Zadar koje su prvi dan nastavne godine, u ponedjeljak, ugostile izaslanstvo Zadarske županije kojoj se također više svidjela praksa.

Pa su, upravo zahvaljujući potonjima, u navedenim srednjim školamana Boriku uredili okoliš, ali uz to i opremili košarkaški, nogometni i odbojkaški tereni za što je Županija uložila preko milijun kuna.

A ove godine projekt uređenja i opremanja sportskih sadržaja na tom se terenu, kazali su, nastavlja uređenjem fitness vježbališta. Pa, ako vrijedi ona "u zdravom tijelu, zdrav duh", samo naprijed, neka... 

06.09.2022., 17:25h
20. svibanj 2024 00:42