Fotografija za uspomenuBK Zadar
StoryEditor
Najveći badmintonski turnir u zadarskoj regiji

Uspješni turnir potvrdio da badminton u Zadru postaje sve popularniji

Organizacija je protekla bez problema, atmosfera je bila izvrsna, a natjecatelji su bili dobro raspoloženi. Veselimo se budućim sportskim pothvatima i novim turnirima, kazao je trener Badmintonskog kluba Zadar i organizator turnira Arundeep Singh

Turnir “Badminton za sve - ljetno Izdanje”, održan prošlog vikenda u Osnovnoj školi Sukošan, doživio je velik uspjeh. Bio je to najveći badmintonski turnir ikad održan u zadarskoj regiji, a prijavilo se ukupno 63 igrača u različitim kategorijama. Na turniru su sudjelovali igrači iz raznih gradova, što je prvi put u povijesti.

- Jako smo zadovoljni održanim turnirom koji je bio najveći do sada, što svjedoči o sve većoj popularizaciji badmintona na našim prostorima. To nam je ujedno i najveći cilj. Organizacija je protekla bez problema, atmosfera je bila izvrsna, a natjecatelji su bili dobro raspoloženi. Veselimo se budućim sportskim pothvatima i novim turnirima, kazao je trener Badmintonskog kluba Zadar i organizator turnira Arundeep Singh.

Zbog nepredviđenih oklonosti turnir je morao biti preseljen s prvotno planirane lokacije ŠC Višnjik u Osnovnu školu Sukošan. Unatoč promjeni mjesta turnira, turnir je bio izvanredno uspješan zahvaljujući nevjerojatnoj podršci članova kluba i simpatizera. U samo tjedan dana tim je uspio postaviti šest terena, stvarajući sve preduvjete da igrači uživaju u najbržem sportu s reketom.

image
BK Zadar

Vrhunci turnira

Turnir je bio ispunjen intenzivnim mečevima i završnim završecima. Ističemo neke od najpamtlivijih trenutaka:

U mješovitim parovima D (XDD) slavila je ekipa Marija Lučić i Ivica Lučić iz BK Split, pobjedivši Mariiu Podvisnova iz Badmintonskog kluba Zadar i Zdenka F. Jukića iz BK Iader rezultatom 15-11.

U ženskim parovima D (WDD) naslov su osvojile Franka Antolić i Marijeta Vidučić iz BK Zadar završivši na prvom mjestu lige pobijedivši sva četiri meča, dok su Ivana Marijančić iz BK Concordia i Ivana Tičić iz BK Iader završile na drugom mjestu s tri pobjede i jednim porazom.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji C-D (MS C-D) slavio je Milan Kekez iz Badmintonskog kluba Zadar koji je u finalu svladao Luku TropšekA iz BK Orka rezultatom 17-15, 15-11.

Ženski pojedinačno C-D (WS C-D) slavila je Ana Grginović iz BK Iader koja je u finalu svladala Josipu Tomić iz Vinkovaca rezultatom 15-13, 15-13.

U mješovitim parovima C (XDC) do pobjede je došla ekipa Adea Bezmalinović iz BK Škrok i Milan Kekez iz Badmintonskog kluba Zadar koji su u finalu svladali Sanku Pavičević i Dragana Pavičevića iz BK Split rezultatom 16-14, 15-8..

Muški parovi C-D (MD C-D) pobijedili su u sastavu Branimir Kušcević i Jure Lukšić iz BK Škrok, koji su u utakmici svladali Milana Kekeza i Cristiana Vugera iz BK Zadar rezultatom 15-13, 13-15, 18-16. konačni.

U ženskim parovima B-C (WD B-C) naslov je osvojila ekipa Vesela Jovanović i Ana Stefanovski iz BK Split pobjedivši Danijelu Šarić iz BK Split i Galu Zukić iz BK Concordia rezultatom 13-15, 15-10, 15-13 u finalu.

U mješovitim parovima B (XD B) pobijedila je ekipa Vesela Jovanović i Bernard Pušić iz BK Split, koji su svladali Galu Zukić iz BK Concordia i Filipa Kneževića iz BK Sušak rezultatom 15-13, 15-13. konačni.

U muškom paru B (MDB) ekipa Josipa Bašića iz BK ŠKROK i Marina Marčine iz Zadra svladala je Filipa Kneževića iz BK Sušak i Bernarda Pušića iz BK Split i osvojila naslov prvaka rezultatom 15-10:15-10.

image
BK Zadar

Klupski nastupi

Na turniru je sudjelovalo nekoliko klubova. BK Split imao je najveći broj sudionika (24) te ujedno i najveći broj pobjednika. Osvojili su najveći broj zlatnih medalja (6) i također najviše prva 3 mjesta u ukupnom poretku (17).

Badmintonski klub Zadar imao je značajan broj sudionika (12) i pobjednika. Osigurali su 2. mjesto po ukupnom broju medalja (10) s 4 zlatne medalje.

BK Škrok zauzeo je 3. mjesto s ukupnim brojem medalja na turniru (8) s 4 zlata.

Slijede ostali klubovi s ukupnim brojem medalja kao BK Iader (5), BK Concordia (3), BK Sušak (2) s Vinkovcima i BK Orka s po 1 medaljom.

Turnir nije bio samo izvanredni sportski događaj, već i njegovanje osjećaja zajedništva i prijateljstva među sudionicima. Badmintonski klub Zadar se, uz potporu sponzora i ljubitelja badmintona, pobrinuo da igrači imaju sve potrebno.

Prva tri igrača u svim kategorijama nagrađena su praktičnim darovima, uključujući loptice, rukohvate i suvenire, a posebni pokloni uručeni su i najmlađem i najstarijem sudioniku, odajući priznanje njihovom duhu i entuzijazmu.

O sve većoj popularnosti badmintona u zadarskoj regiji zaista svjedoči i turnir “Badminton za sve - ljetno Izdanje”. Uspješna organizacija turnira, unatoč promjeni mjesta održavanja, potvrda je predanosti i strasti članova kluba i simpatizera.

- Radujemo se ovakvim turnirima i u budućnosti, njegujući duh sporta i druženja među igračima, naglasio je Arundeep Singh.

image
BK Zadar
image
BK Zadar
image
BK Zadar
image
BK Zadar
image
BK Zadar
image
BK Zadar
04.06.2024., 09:28h
18. listopad 2024 09:56