<p>KK ZADAR - KK CIBONA</p>
KK ZADAR - KK CIBONAKk Zadar
StoryEditor
FAVBET PREMIJER LIGA

Uvjerljiva pobjeda u Zagrebu, Cibona bez većine seniora nije mogla parirati Zadru

Kod Zadra najefikasniji je bio Jambrović s 20 poena, Vujačić je postigao 14

U utakmici bez neizvjesnosti Zadrani su glavninu posla napravili kad su u Zagrebu parkirali autobus nakon dugog puta iz Podgorice. Na parket je protiv Zadra istrčala vjerojatno nikad slabija Cibona. Momčad su ranije napustili igrači koji ne mogu igrati u domaćem prvenstvu, a od raspoloživog kadra zbog ozljeda nije bilo Radovčića, Aranitovića i Bundovića, što znači da je trener Dino Repeša na raspolaganju imao samo trojicu seniora.

Danijel Jusup znao je da ne mora izvoditi najbolje igrače kako bi došao do pobjede, ali i postava s Mekićem, Jambrovićem i Davisom,uz Lakića i Mazalina igrala je na početku igru mačke i miša, povesti 2:11, prvu četvrtinu završiti vodstvom 8:21, a već u 14. minuti i +20 (12:32). Krajem prve četvrtine igru je ušao Vice Grbić, igrali su Klarica i Vujačić i sve je dobro izgledalo do tog rekordnog vodstva.

Frazu "Cibona je uvijek Cibona" održali su živom njezini juniori, koji su predvođeni iskusnijim Perasovićem i Majcunićem napravili seriju 13:1 i krajem poluvremena utakmicu ponovno uveli u neizvjesnost (28:33). Vujačić je tricom donio vodstvo 30:37 na kraju poluvremena, "puno premalo" za ono što smo trebali vidjeti u ovakvom odnosu snaga.

Bilo je jasno da će Jusup imati što reći svojim momcima u svlačionici. U nastavku smo opet gledali Zadar d početka utakmice. Otvorio je Drežnjak s dvije trice, Jambrović je u kratkom rasponu ubacio svojih devet poena, raspucao se i Klarica i Zadar je do kraja treće četvrtine odjurio na +27 (45:72).

U posljednjoj četvrtini jedino je pitanje bilo koliko će Zadrova postava Mekić, Vujačić, Klarica, Jambrović, Grbić razlike "nabiti" protivnicima. Cibonu je na aparatima održavao Perasović, koji je dugo vremena bio na brojkama od preko pola koševa cijele momčadi te je unatoč uvjerljivom porazu s 31 postignutim poenom bio najbolji pojedinac susreta.

Kod Zadra najefikasniji je bio Jambrović s 20 poena, Vujačić je postigao 14.

Pobjedom u Zagrebu Zadar je vjerojatno osigurao prvo mjesto, jer mu je za to u dva posljednja kola dovoljna pobjeda protiv Splita ili Bosca, ako Split i svlada sve protivnike. Ono što je važnije od toga je da je Cibona za ovu godinu po svemu sudeći "izgubljen slučaj" te je pitanje hoće li u ovakvom sastavu dohvatiti i polufinale protiv jedne od ove dvije momčadi.

- Mi smo s puta iz Podgorice. Cibona je danas bila drastično oslabljena neigranjem Aranitovića i Bundovića, mislim da su ti klinci odigrali odlično, Prvo poluvrijeme smo krenuli dobro, završilo je sa sedam razlike, nisam bio zadovoljan kako smo igrali. Obranu smo igrali lošije, malo smo i odmarali ove glavne igrače tako da imaju svježinu za naredne utakmice. Nitko se nije ozlijedio, mislim da je to OK, naglašava Danijel Jusup, trener Zadra.

- Krenuli smo dosta dobro energetski, malo je u napadu štekalo ali kad je krenulo odvojili smo se na veću razliku. Imali smo taj pad u drugoj četvrtini kad su nam se približili, ali u drugom poluvremenu smo se opet digli i priveli utakmicu mirnom kraju, zaključuje Patrik Jambrović.

16.04.2024., 08:44h
29. travanj 2024 20:28