Virski List
StoryEditor
ZLATO U NEFORMACIJI SOLO

Viranka Saša Ruško prvakinja Europe u mažoret plesu

Dvostruka uzastopna juniorska prvakinja Hrvatske u mažoret plesu Viranka Saša Ruško nova je juniorska prvakinja Europe u mažoret plesu! Na Europskom prvenstvu u mažoret plesu koje se održalo 23. – 25. kolovoza u Beogradu Ruško je nakon sjajnog nastupa osvojila zlatnu medalju u kategoriji neformacija solo, dok je u sastavu Zadarskih mažoretkinja u formaciji zauzela 4. mjesto. Kada je Ruško osvojila zlato, izljev radosti bio je popraćen vriskom sreće

– Nisam mogla vjerovati, teško je opisati riječima taj trenutak sreće koji sam osjetila. Nakon toliko truda i silnih vježbi došla je i nagrada – kazala je presretna petnaestogodišnja Viranka nakon trijumfa u finalnoj konkurenciji 13 najboljih europskih mažoretkinja iz Francuske, Češke, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunjske i drugih europskih država. Ruško je također nastupila u kategoriji formacija u kojoj su još bile Viranka Nejla Omerović te cure iz Preka, Kali, Posedarja, Zadra i Sukošana: Bernarda Klarin, Vanesa Binder, Iva Vrkić, Lucija Burčul, Tena Lučić, Nola Čirjak, Tonka Dežmalj, Ema Dežmalj, Marta Brala, Đina Masar, Zara Ledenko, Ivona Sorić, Beata Vidov, Monika Blaslov i Ema Marinka. Zadarske mažoretkinje vodila je predsjednica udruge i trenerica Željka Vitlov.

– Hvala svima koji su bili uz nas, prije svega roditeljima djece koja su plesala u našem timu. Hvala također sponzorima koji su nam omogućili ovaj odlazak na Europsko prvenstvo na kojemu smo postigle zaista sjajan uspjeh – dodala je predsjednica i trenerica Vitlov ne zaboravljajući spomenuti kako su cure ponosno predstavljale Zadarsku županiju i Hrvatsku. Rad ove trofejne udruge i nastup na Europskom prvenstvu u Beogradu pomogli su Općina Vir i Turistička zajednica Općine Vir, uz sponzorstvo Zadarske županije i drugih sponzora.

image
Virski List
image
Virski List
image
Virski List
26.08.2024., 10:29h
19. rujan 2024 18:23