Dimilo se sve u šesnaestVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
Sinergija trkača i navijača

“Wingsovce” dočekalo po’ Sukošana i 2.500 porcija roštiljade i fažola

Wings for Life u Sukošanu je dočekalo 1.000 mještana, 95 volontera, dvije okrjepne postaje, tri vodena topa, 220 kg roštiljade i 300 l fažola te oko 40 ovdašnjih natjecatelja

Sukošan je još jednom ispisao povijesno poglavlje prelijepe hrvatske sportske priče s jedanaest globalne, desete zadarske utrke Wings for Life World Run koja je sa 8.000 humanih sudionika za područje Republike Hrvatske krenula iz Zadra. Sinergija trkača i navijača u Sukošanu je zarazna. Uz Jadransku magistralu natiskalo se zasigurno oko 1.000 navijača, slika koja je izravnim prijenosom te putem društvenih mreža obišla svijet. Treba reći da gode pohvale, hvalospjevi organizatora World Runa.

Emocije i empatija

- Događaj je ovo gdje vas svladaju emocije i koje se pamtite sasvim sigurno do kraja života. A cilj mi je bila roštiljada u Sukošanu, reći će legendarni nogometni internacionalac i hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je pretrčao 13 kilometara.

Veliki dan za Sukošan, osim oko 40 natjecatelja, koji su trčali za samo jedan cilj, pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine, na osvježavajućim i okrjepnim postajama uz Jadransku magistralu, od Marine Dalmacija do zaselka Makarska i Tustice bilo je nevjerojatnih 95 volontera, dva ili tri više ili manje.

- Sukošanci i Sukošanke su još jednom pokazali veliko srce i plemenitu dušu, ponosno će Mirjana Veleslavić Nadinić, organizatorica sukošanskih volontera.

image
VELIMIR BRKIĆ
image

Leo Veleslavić i Niko Kovač

VELIMIR BRKIĆ

Okrjepa u Sukošanu

Na 14 kilometru Wingsa u zaselku Makarska kod LaBocce na roštilju se pripremalo 200 kilograma mesa a u velikoj teći od 300 litara ovdašnji meštar Hrvoje Veleslavić - Papa pripremao je fažol za prste polizati.

- Na području Sukošana, od 10 do 15 km, utrku je završilo zasigurno preko 4.000 humanih trkača, reći će sukošanski trkač Leo Veleslavić, koji se s ponosom slikao s Nikom Kovačem.

A svih je čekalo ugodno, tradicionalno iznenađenje. Sudionicima Wings for Live besplatno je podjeljeno oko 2.500 porcija roštiljade i fažola. Dakako, i Marije Nadinić Majčine košare fritula. Mnogi su potom zapjevali ali i otvorili sezonu kupanja na ovdašnjoj plaži.

- Hranu je osigurala Općina Sukošan i općinska Turistička zajednica, objavila je Mirjana, dodajući kako je potporu osiguralo komunalno poduzeće Zlatna luka.

Andrija Dijan Jašo, volonter, entuzijasta, autoelektričar i inovator, još je jednom je oduševio. Ove godine bio je to inovatorski vodeni top koji je stvarao osvježavajuću, rasprskavajuću vodenu zavjesu. Sve je išlo kao na traci, fantastičan prizor. Svoj izum osvježavanja prikazala je i obitelj Zvonka Kerana, a podrške Dragana Grginovića Poljara.

Nezaboravan osjećaj

- Zamislite kako bi društvo izgledalo da imamo više volontera, ne samo po humanitarnim organizacijama, već u našoj neposrednoj okolini, gdje god se stvori potreba za dobrovoljnim radom, zapitala se volonterka Mirjana.

- Ovo je nezaboravni osjećaj. Ova utrka za mene znači jako puno, trčao sam za sumještane i sve prijatelje koji nisu mogli trčati, poručio je mladoliki Ante Nadinić Golub, koji je trčao čak do Pakoštana.

image

Majčina i fritule

VELIMIR BRKIĆ
image

Ponos i podrška

VELIMIR BRKIĆ
10.05.2024., 12:41h
VELIMIR BRKIĆ
20. svibanj 2024 11:37