11394
Luka Jeličić
StoryEditor
Zadar na idra

Zadar idući tjedan postaje središte za zaljubljenike u tradicionalno jedrenje

Sljedećeg tjedna u Zadru započinje manifestacija "Zadar na idra" koja će se održati od 21. do 26. listopada 2024. godine. Ova jedinstvena manifestacija posvećena očuvanju i promociji maritimne baštine okuplja zaljubljenike u tradicionalno jedrenje, povijesne brodove i sve one koji žele saznati više o važnosti tradicije pomorstva u ovom dijelu Dalmacije.

Program manifestacije uključuje niz zanimljivih aktivnosti, poput defilea tradicionalnih brodova u uvali Jazine, plovidbe s djecom u tradicionalnim brodovima, radionica za djecu te predavanja stručnjaka o ribarskim naseljima i važnosti maritimne kulture. Posebno atraktivan dio programa uključuje pokaznu vježbu postavljanja latinskog jedra te završnu plovidbu na regati "Zadarska koka" u klasi tradicionalnog latinskog jedra.

Manifestaciju organizira Udruga za istraživanje i zaštitu maritimne baštine "Kanata" uz potporu Grada Zadra i lokalnih turističkih zajednica, a namijenjena je svim dobnim skupinama, od najmlađih do iskusnih jedriličara i ljubitelja mora. Organizatori pozivaju sve Zadrane i posjetitelje da se pridruže i uživaju u bogatom programu te ožive tradiciju jedrenja koja je duboko ukorijenjena u povijest ovog kraja.

20.10.2024., 12:28h
22. listopad 2024 03:27