44218
Kk Zadar
StoryEditor
Admiralbet aba liga

Zadar izgubio od Budućnosti VOLI u 4. kolu AdmiralBet ABA lige

Košarkaši Zadra u 4. kolu AdmiralBet ABA lige poraženi su u Dvorani Krešimir Ćosić od Budućnosti VOLI rezultatom 55:91 (20:29, 9:23, 10:19, 16:20)

Podgorička momčad slavila je tako deveti put zaredom protiv Zadra, potvrđujući epitet svojevrsne crne mačke, što i nije čudno s obzirom na kvalitetu koju imaju u momčadi. Zadar na Višnjiku u sljedeća dva kola čekaju jednako teški protivnici, Partizan i Crvena zvezda.

Napadački je utakmicu za Zadar izvrsno otvorio Gilbert sa 7 poena. Budućnost je sretno ušla u utakmicu s tricom Ferrella od table, a zatim individualnim akcijama probijala obranu Zadra. Zadar je prvih pet minuta odigrao solidno u napadu, ali u obrani nije zaustavio praktički niti jedan napad i rano je ušao u zaostatak 10:17. Uzvratio je Mazalin s dvije individualne akcije, pa Budućnost serijom 10:0 i već kapitalnom razlikom 14:27. Dvaput je poentirao Klarica, imao je Zadar napad i za bolji rezultat, ali je na kraju četvrtina završila sa 20:29.

Na žalost domaćih navijača, domaća obrana nije proradila niti u nastavku. Bezbroj napada promašeno je u ovom razdoblju igre, klupa bodri igrače da ne odustanu ni kada Budućnost diže prednost na 20 poena razlike, ali u više od osam minuta igre jedini zadarski strijelac je Mihailović. Budućnost odlazi na+20 (24:44) i već postaje jasno da od "skidanja" prvog od trojice favorita koji gostuju u Krešinom domu neće biti ništa. Na poluvrijeme se ide s rezultatom 29:52, koji prilično realno oslikava ono što se moglo vidjeti na parketu.

U 28. minuti Budućnost prvi put dolazi do +30 (37:67) i unatoč svom trudu igrača i pjesmi s tribina, težak poraz je neizbježan. Svu nemoć Zadra oslikava posljednja akcija u trećoj četvrtini, kada je Mazalin zakucao, mrežica vratila loptu nazad pa ju je ponovno morao ubaciti. Velikih 39:71 s kraja ove dionice (+32) u posljednjoj konstantno raste do+38, što je Proleta minimalno ublažio za konačnih 55:91.

Najbolji igrač Zadra bio je Vladimir Mihailović, s 15 postignutih poena, a kod Budućnosti Sulaimon sa 17.

Uoči utakmice kapetanu Marku Ramljaku uručeno je priznanje za 165. nastup u natjecanjima pod ingerencije ABA lige. Dosadašnji rekord držao je Jakov Vladović, koji je u ABA ligi upisao 164 nastupa.

Danijel Jusup, trener Zadra: Nema se što puno za reći, Budućnost je odigrala defanzivno vrhunski, po meni u ovom trenutku igraju najbolje u ABA ligi. Vidjeli smo da im nije lako dati poen. Mi smo neke šanse u prvom poluvremenu imali kroz rizike koje smo puštali, možda je čak i dobro bilo, međutim onda su nam zabijali iz prodora. Kad smo puštali šuteve nismo smjeli to primati. Oni su bili motivirani 40 minuta, mi izgledamo loše, bez obzira što su jaki zabrinut sam. Sterilni smo, fali nam kreacije u igri, vidjet ćemo što će nam donijeti sljedeće utakmice. Moramo se boriti s ovim što imamo.

Andrej Žakelj, trener Budućnosti VOLI: Bila je ovo treća utakmica u nizu u gostima, nismo imali vremena za pripremu, malo smo se pribojavali ali momci su odradili baš kako treba. Igrali smo dobru obranu, iz koje je dolazio napad. Imamo pobjednički karakter, to je najbitnije, želimo poremetiti drugima planove, ali ostajemo na zemlji i fokusirani smo, idemo korak po korak.

13.10.2024., 08:54h
18. listopad 2024 11:16