Kk Zadar
StoryEditor
Admiralbet aba liga

Zadar izgubio od Crvene zvezde MeridianBet u 6. kolu

Košarkaši Zadra izgubili su u domaćoj utakmici u 6. kolu AdmiralBet lige od Crvene zvezde MeridianBet rezultatom 77:84 (31:14, 13:27, 16:22, 17:21)

Iako je Zadar u prvoj četvrtini odigrao rijetko viđenih 10 minuta, uglednom euroligašu ubacio 31 poen i ostvario vodstvo od 17 poena razlike, realnost u nastavku je bila drugačija te su kvalitetniji gosti unatoč bučnom navijanju oko 6.000 navijača u završnici uspjeli odnijeti bodove iz Zadra.

Danijel Jusup poželio je da Zadar u utakmicu uđe kao protiv Partizana, a dobio je otvaranje iz snova: Žganec i Ramljak otvorili su utakmicu tricama, Wahl je probio obranu jedan na tri i položio, a onda i Mihailović ubacio tricu s 8 metara za vodstvo 14:5. Sferopulos zove minutu odmora ali seriju nastavljaju Gegić i Mihailović do nestvarnih 19:5. Kalinić nakratko prekida seriju Zadrana, no i dalje je Zadar strašan u napadu i u 8. minuti semafor je na 30:11. Trica Kalinića mala je utjeha gostima jer Zadar prvu četvrtinu završava na – 31:14!!!

Prvu četvrtinu Zadar je završio sa šutom za tricu od 75 posto (6-8) i bilo je jasno da će trebati preživjeti trenutke kada ne bude ulazile, ili kada budu ulazile gostima, koji su u prvoj četvrtini u toj rubrici imali 2-10. Upravo je to ono što se dogodilo sredinom druge četvrtine: nakon prve trice Dos Santosa dvije je povezao Dobrić, Zadar je ušao u krizu realizacije i Crvena zvezda se serijom 10:2 primakla na 37:27. Kad su gosti bili u najvećem naletu zaustavio je njihov igrač – Dejan Davidovac. Nije se mirio s prekršajem u napadu, zbog konstantnih prigovora dobio je dvije tehničke pogreške i isključenje. Zadar se u lošem trenutku vratio lošoj navici promašivanja slobodnih bacanja, Zvezda je pogađala svoja, a na izgubljene lopte Zadra vraćala tricama i Zadar je u drugo poluvrijeme unio minimalnu prednost 44:41.

Prva tri napada donijela su novo razočaranje domaćim navijačima, seriju gostiju 8:0 i vodstvo 44:49. Zadar se stabilizirao, uspio se vratiti u egal i strpljivom igrom u 28. minuti opet doći u vodstvo 56:55. Važnu tricu iz teške pozicije pogodio je Canaan i Crvena zvezda u zadnjih 10 minuta ulazi s prednošću 60:63.

I dalje je živio zadarski san – Gegić je u 34. minuti pogodio tricu za 69:67, držao se na razlici unutar 5 poena sve do same završnice. Minutu prije kraja "crveno-bijeli" prvi put podižu razliku na +8 i tu je kraj svim nadanjima domaćih.

Najbolji igrač Zadra bio je Marko Ramljak sa 19 postignutih poena i 11 skokova, a u Crvenoj zvezdi Dobrić i Miller-McIntyre postigli su po 16.

image
Kk Zadar

Danijel Jusup, trener Zadra: Stvarno smo izuzetno kvalitetno otvorili utakmicu, bili smo raspoloženi, dobro smo šutirali, bili smo brzi ali poremetili su nas malo ti faulovi Mihailovića i Gegića, dobili su po tri penala relativno brzo i čim smo ušli u nekakve rotacije ušli smo u probleme. Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster ne jednoj određenoj kvaliteti da bismo to mogli izdržati do kraja. Mislim da smo mi ove dvije utakmice, ovu i s Partizanom, odigrali na našem maksimumu u ovom trenutku, pogotovo jer nema ni Kalajžića koji ima virozu. Možda bi još jedan igrač danas, kad su nas digli visoko od koša, koji bi probijao dobro došao. Nama je svaka sljedeća utakmica jako važna i očekuje nas borba, to smo znali od samog početka. Zahvaljujem publici koja nas je nosila na svim ovim utakmicama, bez njihove potpore puno nam je manja šansa da uspijemo.

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde MeridianBet: Nismo počeli najbolje, nismo bili fokusirani i agresivni, nismo igrali obranu i dopustili smo Zadru da igra svoju igru. Bili smo iznenađeni i nismo bili spremni na prve minute. Nakon toga smo se sporo počeli vraćati, igrali smo bolju obranu. Bilo je dobro da smo u drugoj četvrtini dopustili Zadru samo 13 poena i da smo se vratili u utakmicu. Polako smo došli u vodstvo i u zadnjih 4-5 minuta donijeli dobre odluke u obrani i napadu i pobijedili. Nije bilo lagano pobijediti, moramo naučiti da krećemo u utakmice od početka s velikim htijenjem i budemo koncentrirani od početka. Želim sreću Zadru u nastavku natjecanja, mislim da imaju vrlo dobru momčad i vjerujem da će dobro nastaviti igrati.

27.10.2024., 08:27h
28. listopad 2024 01:23