JUSUP: CEDEVITA OLIMPIJA JE OZBILJNA MOMČAD, ALI POKAZALI SMO DA MOŽEMO S NJIMAKk Zadar
StoryEditor
Sutra u 17 sati

Zadar na Višnjiku igra utakmicu 23. kola AdmiralBet ABA lige protiv Cedevite Olimpije

Košarkaši Zadra sutra u 17 sati na Višnjiku igraju utakmicu 23. kola AdmiralBet ABA lige protiv Cedevite Olimpije. Pogled na tablicu i navijačka očekivanja nude tezu o borbi za četvrto mjesto, a iako je jasno da su gosti iz Slovenije favoriti u toj borbi, činjenica jest da bi Zadar sutrašnjom pobjedo makar nakratko osjetio slast pozicije koja bi u četvrtfinalu nudila prednost domaćeg terena

Trener Danijel Jusup i ovog puta ostaje čvrsto "nogama na zemlji".

– Ovaj ritam je takav da smo se trebali odmoriti i oporaviti, a zatim i pripremiti za izuzetno zahtjevnog protivnika kakav je Cedevita Olimpija. Imaju dosta iskusnih igrača koji znaju kako igrati, zbog čega moramo biti stvarno jako koncentrirani, držati čvrstu obranu i defenzivni skok od samog početka i što brže prenositi loptu na drugu polovicu. To vrijedi za svaku utakmicu, ne samo za Cedevitu Olimpiju. Pozivam navijače da dođu na utakmicu, s njihovom podrškom lakše dođemo do dobrog rezultata.

Cedevita Olimpija je, ako se tako može reći, protivnik koji dobro "leži" Zadru. Ove sezone Jusupova momčad slavila je u Ljubljani, a i prošle godine na Višnjiku ostvarila jednu od uvjerljivijih pobjeda te sezone 81:59. Ipak, činjenica je da se radi o momčadi neusporedivo većeg budžeta i ambicija od Zadrovih, koje sežu sve do osvajanja natjecanja.

– Ove sezone smo dobro odigrali u gostima, iako nam je s njima inače lakše kod kuće nego vani. To je momčad koja objektivno ima kvalitetu i u vanjskoj liniji i na centarskim pozicijama, ali pokazali smo da se možemo s njima nositi ravnopravno, nadam se da će se to osjetiti i u ovoj utakmici.

image

JUSUP: CEDEVITA OLIMPIJA JE OZBILJNA MOMČAD, ALI POKAZALI SMO DA MOŽEMO S NJIMA

Kk Zadar
image
Kk Zadar

Dobra je vijest da su svi spremni za utakmicu, a jedan od onih na čiji veliki doprinos računaju i trener i navijači je Lovro Mazalin.

– Cedevita Olimpija je vrlo iskusna momčad, s dosta iskusnih igrača koji su već pokazali svoje znanje i vještine u ABA ligi i Europi. Naš plan je, kao i svaku utakmicu, dati sve od sebe, unijeti što više energije, pokušati se držati dogovora, a neke smo stvari već dogovorili. Svjesni smo važnosti utakmice ali ne trebamo stavljati preveliki pritisak na svoja ramena, niti se to osjeća i svlačionici. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju, znamo koliko nam to znači, kaže Mazalin.

Utakmica se igra sutra od 17 sati uz prijenos na Areni Sport 1. Svi ulazi u dvoranu bit će otvoreni od 15:30 sati.

15.03.2024., 14:09h
27. travanj 2024 12:45