<p>dANIEL JUSUP</p>
dANIEL JUSUPKk Zadar
StoryEditor
U petak u 21 sat

Zadar otvara sezonu protiv Cibone: "Moramo se pokazati u najboljem svjetlu"

Košarkaši Zadra novu sezonu otvaraju u petak utakmicom 1. kola AdmiralBet ABA lige protiv Cibone u Zagrebu. Hrvatskom derbiju pripala je čast da ove godine otvori cijelo natjecanje, a o tome što možemo očekivati na premijeri danas su novinarima u press centru ŠC Višnjik govorili trener KK Zadar Danijel Jusup i kapetan Marko Ramljak

Zadar u sezonu kreće s dosta promjena u odnosu na momčad koja je dvaput zaredom osvojila domaće prvenstvo. U prvom redu osjetit će se izostanak MVP-a lige Božića, zatim i Arijana Lakića i Darija Drežnjaka, koji su svojim igrama zaslužili unosne angažmane. Osnovni kostur momčadi ipak je zadržan, a među pojačanjima najviše „zvone“ imena reprezentativaca iz regije Amara Gegića i Vladimira Mihailovića. Nakon nekoliko pripremnih utakmica i turnira, ovo će biti prvi pravi test za Jusupovu momčad.

– Ulazimo u novu sezonu u dosta promijenjenom sastavu, otišli su nam nosioci koji su imali izuzetan utjecaj na igru. Mi smo u stvaranju nove priče, malo su nas ozljede poremetile tako da u principu nismo niti jednu utakmicu u pripremama odigrali kompletni, nadam se da nam tako neće biti u sezoni. Protiv Cibone, koja je složila izuzetno kvalitetnu ekipu, moramo se pokazati u najboljem svjetlu u kojem možemo, a za što će to biti dovoljno vidjet ćemo. Njihovih pet nosioca igre je ostalo u momčadi, dobili su jako dobra pojačanja, imaju novog trenera, sigurno to neće biti Cibona od lani.  Na nama je da svaku utakmicu damo svoj energetski maksimum, s velikim voljnim momentom idemo iz utakmice u utakmicu.  Pozivam navijače da nas podrže, zajedno se možemo nadati dobrim rezultatima, kaže Danijel Jusup, trener Zadra.

Na turniru u Širokom Mate Kalajžić zadobio je nagnječenje palca i njegov je nastup neizvjestan. Iako je s klubom tek nekoliko dana svoju priliku za debi u zadarskom dresu dobit će Mihailović. U uigravanju novajlija i prihvaćanju trenerovih ideja veliku ulogu imat će dosadašnji nositelji igre, među njima i Ramljak.

– Šteta što u pripremama nismo više igrali u punom sastavu, bilo je dosta ozljeda koje su nas poremetile. Svi željno iščekujemo početak, čekamo da krene i da pokažemo kako će to izgledati na terenu. Mi smo nova ekipa, dosta je novih igrača ali mislim da napredujemo iz dana u dan, a i Vladimir će nam biti dobro pojačanje kad se još uigra. Ciboni su ostali domaći igrači koji su bili  nositelji igre, imaju dobru ekipu i neće biti lagan protivnik. Igra koju smo pokazali u dijelovima pripremnih utakmica protiv Širokog i Budućnosti način je na koji možemo doći do pobjede u derbiju.  Nadam se da ćemo imati podršku naših navijača i da ćemo slaviti pobjedu, kaže Ramljak.

Susret se igra u petak u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 21 sat, uz prijenos na Areni Sport 1.

19.09.2024., 15:38h
19. rujan 2024 15:39