ZADAR DAVIS CUPHts/grad Zadar
StoryEditor
OZBILJAN KANDIDAT PORED SPLITA I ZAGREBA

ZADAR U RUJNU DOMAĆIN JAKOJ SKUPINI DAVIS CUPA? Igraju - Hrvatska, Nizozemska, SAD i Finska...

Odlučio je tako ždrijeb u Malagi, a na završni turnir koji će biti održan u tom španjolskom gradu, od 21. do 26. studenoga, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine natjecanja...

Hrvatski tenisači bit će domaćini jednoj od četiri skupina Davis Cup natjecanja, a suparnici će Hrvatskoj u skupini D biti nizozemski, američki i finski tenisači.

Odlučio je tako ždrijeb u Malagi, a na završni turnir koji će biti održan u tom španjolskom gradu, od 21. do 26. studenoga, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine natjecanja.

image

DAVIS CUP VIŠNJIK

Grad Zadar/hts

Još nije poznato koji će grad u Hrvatskoj biti domaćin natjecanju u skupini koja se igra od 12. do 17. rujna. Gradovi kandidati su Zagreb, Split i Zadar. Najozbiljniji suparnik Hrvatskoj su Sjedinjene Američke Države protiv kojih Hrvatska u Davis Cupu, kroz povijest, ima savršenih 5-0 u međusobnim mečevima.

Skupina A igrat će se u Bologni, a u njoj su smješteni aktualni pobjednici Davis Cupa Kanađani, domaćin Italija te Čile i Švedska.

Manchester je domaćin skupine B, a u nju su smješteni Australija, Velika Britanija, Francuska i Švicarska, dok će se skupina C održati u Valenciji, a za završni turnir u tom će se gradu boriti domaćin Španjolska, Srbija, Češka i Južna Koreja.

Davis Cup, ždrijeb skupina:

Skupina A (Bologna): Kanada, Italija, Švedska, Čile

Skupina B (Manchester): Australija, Velika Britanija, Francuska, Švicarska

Skupina C (Valencia): Španjolska, Srbija, Češka, Južna Koreja

Skupina D (Hrvatska): Hrvatska, Nizozemska, SAD, Finska...(Hina)

image

ZADAR DAVIS CUP

Hts/grad Zadar
30.03.2023., 10:07h
ZADARSKI TJEDNIK
26. travanj 2024 08:59