Ivica Šarić, zemunički načelnik
StoryEditor
PODIGNUT DESETOGODIŠNJI KREDIT

Zemunik vlastitim sredstvima gradi modernu športsku dvoranu!

Oko 10,5 milijuna vrijednu športsku dvoranu u potpunosti radimo vlastitim sredstvima, kazao nam je za Zadarski tjednik, načelnik Ivica Šarić

Općina Zemunik Donji po popisu stanovništva 2021. godine broji 2.159 stanovnika (Zemunik Donji 1.557, Zemunik Gornji 437, Smoković 165), odnosno 100 više nego prije deset godina te je među deset od 34 lokalne jedinice u Zadarskoj županiji koje nisu u demografskom ponoru. U ovoj ravnokotarskoj općini uvijek se neumorno radi i gradi.

image

Nadziru se konture nove "zemuničke ljepotice"

- U tijeku je izgradnja nogostupa kroz Smoković koji će spojiti Zemunik Donji s Murvicom te projekt desetljeća - izgradnja športske dvorane javne namjene pored ambulante, nedaleko od spomenika hrvatskim vitezovima Domovinskog rata, crkve i škole, kazao je Ivica Šarić, zemunički načelnik.

image

Tribine na jugu, ostali sadržaji na zapadu dvorane

Vizija, predanost, promišljanje

Važna je vizija, predanost i promišljanje kako bi se ostvarili projekti kojima je cilj podizanje kvalitete života svi općinskih žitelja, dodao je Šarić, od rođenja pa sve do treće životne dobi.

- Oko 10,5 milijuna vrijednu športsku dvoranu s parketom 27x15 metara i tribinama te sa svlačionicama, sanitarijama i svim potrebitim sadržajima koje će se nalaziti sa zapadne strane dvorane, u potpunosti radimo vlastitim sredstvima, kazao je Šarić.

Godinama najavljivana izgradnja športske dvorane, naročito na svečanim sjednicama Općinskog vijeća na Dan Općine za blagdan Kraljice mira - Kraljice Hrvata, napokon je ugledala svjetlo dana, “izašla” iz temelja...

Vrijednost radova na izgradnji dvorane u centru Zemunika iznosi 9.050.630,99 kuna, a uređenje okoliša 1,5 milijuna kuna. Po projektu Via Factum d.o.o. Zagreb, radove na dvorani izvodi Konstrukt d.o.o. Gorica, Matije Perića i Ivana Ikića, a uređenje okoliša komunalno poduzeće Zemunik d.o.o. i Cestogradnja d.o.o. iz Zelengrada vlasnika Radivoja Mitrovića Dragog.

- Uz suglasnost Vlade RH kod OTP banke d.d. Split za izgradnju dvorane zadužili smo se u iznosu od 10.000.000,00 kuna, s rokom otplate kredita od deset godina uključujući poček od dvije godine, u jednakim mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu 1,54 % i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,50 % od iznosa odobrenog kredita, saznali smo od Šarića.

image

Iskusni tim montažera

Otvorenje do ljeta 2023.

Godinama najavljivana izgradnja športske dvorane, naročito na svečanim sjednicama Općinskog vijeća na Dan Općine za blagdan Kraljice mira - Kraljice Hrvata, napokon je ugledala svjetlo dana, “izašla” iz temelja. Na novoj “zemuničkoj ljepotici” u tijeku je montaža željezne konstrukcije.

- Prvotna dvorana stajala bi oko 20 milijuna kuna, ali nikako da se otvori EU natječaj za izgradnje športskih dvorana. Umjesto tko zna koliko još dugog čekanja odlučili smo vlastitim sredstvima izgraditi manju, ali isto tako funkcionalnu dvoranu s gotovo manje sredstava, za oko 10,5 milijuna kuna plus športska oprema i interijer, objasnio je Šarić te nastavio:

Vrijednost radova na izgradnji dvorane u centru Zemunika iznosi 9.050.630,99 kuna, a uređenje okoliša 1,5 milijuna kuna

- Nova moderno opremljena i kompaktna dvorana zadovoljit će potrebe svih učenika u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te općinske žitelje, aktivne športaše i rekreativce, naglasio je Šarić dodavši kako će otvorenje dvorane biti najkasnije krajem proljeća 2023.

Općina Zemunik Donji po popisu stanovništva 2021. godine broji 2.159 stanovnika (Zemunik Donji 1.557, Zemunik Gornji 437, Smoković 165), odnosno 100 više nego prije deset godina te je među deset od 34 lokalne jedinice u Zadarskoj županiji koje nisu u demografskom ponoru. U ovoj ravnokotarskoj općini uvijek se neumorno radi i gradi...

Nogostup kroz Smoković

Zemunik kao sve poželjnija sredina za život i poduzetništvo već je prepoznata po kvalitetno pripremljenim projektima, ali i novim projekatima koji su u pripremi jer je pred Lijepom Našom nova europska omotnica u kojoj je na raspolaganju 22 milijarde eura.

- Nogostup od Zemunika Donjeg do Murvice kroz Smoković u dužini od 1.700 metara omogućit će znatnu veću sigurnost svih sudionika u prometu, naročito pješaka. Nogostup je vrijedan 1,6 milijuna kuna bez PDV-a. Županijska uprava za ceste (ŽUC) sudjeluje s 45 posto sredstava, a Općina Zemunik s 55 posto sredstava, zaključio je načelnik Ivica Šarić.

image

Nogostup kroz Smoković pred asfaltiranjem

25.10.2022., 12:44h
20. rujan 2024 02:11