13493
Bojan Kecman Agroklub
StoryEditor
Provjerite AGRONET

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila odluke o ostvarivanju prava na izravna plaćanja

Ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, javlja APPRRR

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluke o ostvarivanju prava na izravna plaćanja za 2022. godinu za sve potpore u sklopu izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja. 

Korisnicima su, navode, dostavljene preko zaštićene mrežne aplikacije AGRONET kojemu mogu pristupiti putem mrežne stranice Agencije za plaćanja i svog korisničkog imena i zaporke ili poljoprivredne iskaznice.

"Potom u modulu "Izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja“, izborniku pod naslovom "Odluke“ preuzeti dostavljene o ostvarivanju prava za svoje gospodarstvo", pojašnjavaju.

Kažu i da ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, osobnim dolaskom i s korisničkim imenom te zaporkom za pristup.

Na Odluku o ostvarivanju prava korisnik ima pravo podnijeti žalbu Ministarstvu poljoprivrede putem Agencije za plaćanja neposredno ili preporučenom pošiljkom ili se može izjaviti na zapisnik u roku od 15 dana od dana dostave. 

"Dostavom se smatra dan preuzimanja odluke ili, u slučaju ne preuzimanja, pet dana od postavljanja na AGRONET. U slučaju da se promijene okolnosti i činjenično stanje koje utječe na izračun potpora Agencija donosi novu Odluku o ostvarivanju prava i dostavlja ju na isti sustav", stoji u objavi. 

Iz APPRRR-a podsjećaju sve korisnike izravnih plaćanja da pomoću AGRONET-a, osim elektroničkog popunjavanja zahtjeva za potporu, mogu pregledati i provjeriti podatke vezane uz Upisnik poljoprivrednika, ARKOD sustav (Sustav za evidenciju korištenja poljoprivrednog  zemljišta), Registar prava na plaćanja, JRDŽ (Jedinstveni registar domaćih životinja), Odluke o ostvarivanju prava ili Privremeni izračun ako Odluka o ostvarivanju prava još nije donesena, Arhivu podnesenih zahtjeva 5 godina unazad, Izvještaj kontrole na terenu, Monitoring – obavijesti procjene poljoprivredne aktivnosti uz pomoć satelitskih podataka. 

U slučaju nejasnoća, kažu, možete im se obratiti upitom za pojašnjenje. (Agroklub)

31.07.2023., 08:50h
10. svibanj 2024 11:33