<p>Ministar Davor Božinović</p>
Ministar Davor BožinovićDario Grzelj/hina
StoryEditor
Sudska zabrana

BBB-ovci koji su se jučer vratili iz Grčke više neće moći na nogometne utakmice u Hrvatskoj

U istražnom su zatvoru BBB-ovci proveli četiri mjeseca zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela koja im se stavljaju na teret

- Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od 6 mjeseci do 1 godine, na zahtjev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahtjeve sudovima u odnosu na sve osobe, rekao je Božinović novinarima u NSK, gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi.

Navedeno se odnosi na 20-ak pripadnika Bad Blue Boysa kojima je sud u Ateni ukinuo istražni zatvor, gdje su proveli četiri mjeseca zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tučnjavu protiv navijača AEK-a.

Preko međunarodne policijske suradnje, hrvatska policija prikuplja je podatke od grčkih vlasti o mjerama koje su izrečene puštenim navijačima, dodao je potpredsjednik vlade.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe.

- Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud, kazao je ministar Božinović. (Hina)

11.12.2023., 13:04h
19. rujan 2024 23:21