<p>Svečano obilježeno uvođenje nove međunarodne linije Croatia Airlinesa</p>
Svečano obilježeno uvođenje nove međunarodne linije Croatia AirlinesaZvonko Kucelin/hina
StoryEditor
nove mogućnosti putovanja

Croatia Airlines uveo zimsku liniju Zadar - München

Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München utorkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala

Croatia Airlines uveo je zimsku liniju Zadar - München, koja će do sredine siječnja prometovati dvaput na tjedan, a nova linija predstavljena je u utorak u zadarskoj zračnoj luci. Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München utorkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala.

- Drago nam je što smo u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Zračnom lukom Zadar uspostavili novu liniju te tako putnicima iz ove regije ponudili izravnu zračnu vezu s Europom tijekom zimskog razdoblja. Vjerujem da će putnici iskoristiti nove mogućnosti putovanja, a isto tako da će ovaj zajednički produkt pridonijeti razvoju turističkih potencijala Zadarske županije te još uspješnijem poslovanju Zračne luke Zadar, izjavila je voditeljica prodaje Croatia Airlinesa Marija Pavić.

- Proširenje mreže destinacija u zimskom redu letenja strateški je cilj Zračne luke Zadar. Tome uvelike pomažu Croatia Airlines i županijska turistička zajednica. Nadamo se da je uvođenje linije Zadar - München u zimskom redu letenja samo početak u ostvarivanju tog cilja, rekao je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.

Croatia Airlinesa u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broj letova za gotovo 12 posto i ponuditi 13,6 posto više sjedala u odnosu na prošlo zimsko razdoblje. Pritom će zrakoplovi tvrtke izravno povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s 19 međunarodnih linija. (Hina)

31.10.2023., 15:13h
29. rujan 2024 05:27