Hina
StoryEditor
Pozivaju na oprez

Na snazi crveni alarm za četiri hrvatske regije, danas i sutra moguće oluje

Na snazi je crveno upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) na grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, intenzivnim pljuskovima, moguće i tučom - za riječku, gospićku, karlovačku i zagrebačku regiju, objavilo je u petak popodne Ravnateljstvo civilne zaštite

- Budite na oprezu i poduzmite mjere samozaštite, poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH. 

Navode kako olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se uskoro očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša.

- bavezno pratite vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima vezanim uz jačinu vjetra, opasnost od grmljavinskog nevremena i visinu temperatura te sukladno tome poduzmite mjere samozaštite. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra, tuča te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu, upozoravaju iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH.

Podsjećaju na izdane preporuke i korisne savjete kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vjetra. Crveni alarm upaljen je za danas i sutra, a obuhvaćena je i zadarska regija.

image
Ravnateljstvo Ciilne Zaštite
21.07.2023., 17:44h
07. listopad 2024 07:26