<p>Inspekcijsko postupanje je u tijeku</p>
Inspekcijsko postupanje je u tijekuDržavni Inspektorat RH
StoryEditor
zabranjeno im je i stavljanje na tržište

Državni inspektorat privremeno naredio Coca-coli povlačenje suspektnih proizvoda

Državni inspektorat je izašao na teren nakon pojave sumnji u neispravnost pića Romerquelle i Coca cola, čiji je proizvođač tvrtka Coca-Cola. Ističu da su izuzeli uzorke suspektnih pića, a inspekciju su obavili i u samom trgovačkom društvu u Zagrebu

Državni inspektorat (DIRH) privremeno je tvrtki Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo liječniku pomoć nisu sigurna.

- U cilju zaštite javnozdravstvenog interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani sanitarna inspekcija je trgovačkom društvu privremeno zabranila stavljanje na tržište i povlačenje suspektnih proizvoda, istaknuo je Državni inspektorat u priopćenju u srijedu.

Državni inspektorat je izašao na teren nakon pojave sumnji u neispravnost pića Romerquelle i Coca cola, čiji je proizvođač tvrtka Coca-Cola. Ističu da su izuzeli uzorke suspektnih pića, a inspekciju su obavili i u samom trgovačkom društvu u Zagrebu.

- Inspekcijsko postupanje je u tijeku te odmah po zaprimanju rezultata analiza sanitarna inspekcija poduzet će zakonom propisane mjere te će Državni inspektorat o istome obavijestiti javnost, ističu u priopćenju.

Navode da su nakon slučaja hospitalizacije osobe koja je konzumirala gazirano piće Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml u Rijeci, inspekciju obavili u ugostiteljskim objektima i kod distributera u Rijeci.

- U sklopu inspekcijskih nadzora uzeta su četiri uzorka, svi marke Romerquelle, koji su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, kažu u priopćenju no dodaju da u inspekcijskim nadzorima u prometu nisu zatekli suspektnu seriju Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim ozljedama.

Nakon novih informacija o ozljedama prilikom konzumacije gaziranih pića, inspekcija je izašla na teren u Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je izuzela jedan uzorak Coca Cola, Original taste, Gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće od 500 mililitara, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca Cola od dvije litrel, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine. Uzorci su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Coca-cola je potvrdila u srijedu da prema rješenju Državnog inspektorata privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži. (Hina)

08.11.2023., 13:09h
18. svibanj 2024 23:58