<p>FINANCIJSKA AGENCIJA</p>
FINANCIJSKA AGENCIJAHina
StoryEditor
Do 30. travnja

Fina pozvala poduzetnike da predaju godišnje financijske izvještaje

Rok za javnu objavu je šest mjeseci po isteku poslovne godine

Financijska agencija (Fina) u srijedu je pozvala sve poduzetnike da joj predaju godišnje financijske izvještaje (GFI) za 2023. do 30. travnja, a za one koji to ne učine na vrijeme su predviđene i novčane kazne.

- Fina poziva sve poduzetnike, obveznike primjene Zakona o računovodstvu, da godišnje financijske izvještaje za 2023. godinu dostave Financijskoj agenciji u rokovima propisanim zakonom i to za statističke i druge potrebe do 30. travnja 2024. godine, za potrebe javne objave u roku od šest mjeseci po isteku poduzetnikove poslovne godine, konsolidirane godišnje financijske izvještaje za javnu objavu u roku od devet mjeseci po isteku poduzetnikove poslovne godine, istaknuto je u Fininom priopćenju.

Rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe za 2023. godinu je 30. travnja 2024., a za javnu objavu šest mjeseci po isteku poslovne godine.

Fina je pozvala sve poduzetnike da na vrijeme predaju potrebne izvještaje.

- Za obveznike koji ne dostave godišnji financijski izvještaj i svu propisanu dokumentaciju za statističke i druge potrebe i/ili u svrhu javne objave, propisana je novčana kazna u iznosu od 1.320 do 13.270 eura, a odgovornoj osobi u iznosu od 660 do 2.650 eura, navodi se.

Izvještaje poduzetnici mogu dostaviti putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata, zatim putem Fininog Virtualnog šaltera - online servisa za predaju dokumentacije, poštom te osobno u svim Fininim poslovnicama.

Sve informacije o predaji godišnjih izvještaja poduzetnici mogu dobiti putem besplatnog telefona 0800 0080, slanjem upita elektronskom poštom, ovisno o sjedištu obveznika, te na Fininoj stranici (Registar godišnjih financijskih izvještaja), napomenuto je. (Hina)

06.03.2024., 15:24h
02. svibanj 2024 11:31