<p>Nadom protiv bolesti</p>
Nadom protiv bolestiIzvor Pixabay
StoryEditor
solidarnost na djelu

Grad Zadar i Udruga Krijesnica pomažu obiteljima i djeci s malignim bolestima

Odlazak na liječnje u drugi grad znači i potrebu za hitnim osiguravanjem smještaja, a često i organiziranje preseljenja cijele obitelji, posebno ako imaju i mlađu djecu

Liječenje bolesne djece provodi se u četiri referentna centra - dva u Zagrebu te u Splitu i Rijeci. Za roditelje koji ne žive u tim gradovima to znači i potrebu za hitnim osiguravanjem smještaja, a često i organiziranje preseljenja cijele obitelji, posebno ako imaju i mlađu djecu.

Grad Zadar, od listopada prošle godine, pruža ruku pomoći nudeći besplatan smještaj za obitelji tijekom vremena liječenja djece u Splitu i Zagrebu, a nedavno je i udruga Krijesnica otvorila vrata Roditeljske kuće koja nudi utočište obiteljima djece oboljele od malignih bolesti.

Mladen Klanac, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, potvrdio nam je kako su do sada uspjeli udovoljiti svim zahtjevima za smještaj. U našem razgovoru s Mirelom Stanić-Popović, izvršnom direktoricom udruge Krijesnica, otkrili smo kako se Roditeljska kuća postupno razvija u sigurno utočište za različite skupine.

Više informacija pronađite u novom tiskanom izdanju Zadarskog tjednika.

07.06.2024., 09:41h
ANDREA KRŠLOVIĆ
18. listopad 2024 08:08