<p>Hrvatski Caritas zahvalio je svima koji podupiru program ”Za 1000 radosti”</p>
Hrvatski Caritas zahvalio je svima koji podupiru program ”Za 1000 radosti”Hina
StoryEditor
"Za 1000 radosti"

Hrvatski Caritas uputio 200.000 eura za najsiromašnije

Hrvatski Caritas uputio je 200.000 eura biskupijskim i nadbiskupijskim Caritasima za pomoć siromašnim obiteljima, a riječ je o novcu prikupljenom u sklopu nacionalnoga programa "Za 1000 radosti – Na strani dobra"

Trenutno najugroženije i najpotrebitije obitelji tako će dobiti pomoć za nabavu kućanskih aparata, namještaja, hrane, ogrjeva, školovanje djece, otplatu režijskih troškova, pokrivanje medicinskih usluga, temeljnih životnih potreba, poboljšanje stambenih uvjeta ili podmirenje žurnih potreba uzrokovanih kakvom nesrećom, gubitkom zaposlenja, bolešću ili smrću u obitelji.

Novac u programu "Za 1000 radosti" Hrvatski je Caritas prikupio – i tijekom cijele godine prikuplja - novčanim uplatama socijalno osjetljivih i darežljivih hrvatskih građana i tvrtki, telefonskim pozivima na donacijski telefon 060 9010, a osobito važan doprinos dali su djeca i mladi u 1.300 osnovnih i srednjih škola darujući simbolične priloge do 1 eura za prigodne promotivne narukvice, priopćeno je u četvrtak iz Caritasa.

Mnoge su škole, kažu, iskoristile mogućnost da polovicom u školi prikupljenih novčanih sredstava samostalno i izravno pomognu obiteljima u svojoj školskoj ili lokalnoj sredini koje su trenutno u teškoj situaciji.

Hrvatski Caritas zahvalio je svima koji podupiru program "Za 1000 radosti" te istaknuo da se svakim oblikom pomoći obiteljima koje se teško nose s posljedicama ekonomske krize, nezaposlenosti, gubitka u obitelji, bolesti, oskudice a ponekad i socijalne isključenosti šalje poruka da u nevoljama neće biti ostavljene i same.

Podsjetili su da je program "Za 1000 radosti" cjelogodišnji te pozvali sve da se prema svojim mogućnostima uključe i podrže program novčanom uplatom na račun programa "Za 1000 radosti", uplatom putem web stranice Hrvatskog Caritasa https://www.caritas.hr/product/donacija/ ili skeniranjem koda putem bankovne aplikacije. (Hina)

01.02.2024., 13:04h
27. travanj 2024 10:03