<p>Ante Budimir, Stole Dimitrievski, Lovro Majer</p>
Ante Budimir, Stole Dimitrievski, Lovro MajerDaniel Kasap/hina
StoryEditor
MALI HRVATSKI SAJAM

HTZ raznim aktivnostima promovira turizam u sklopu nogometnog eura

Izložba fotografija "Doživi Hrvatsku" u gradskoj galeriji Neuruppinu otvara se 14. lipnja

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) će uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije na europskom prvenstvu u nogometu, u njemačkom gradu Neuruppinu gdje je smještena hrvatska reprezentacija 14. lipnja otvoriti izložbu "Doživi Hrvatsku" te mali hrvatski sajam, najavili su iz HTZ-a.

Tim aktivnostima u Neuruppinu, ali i drugdje po Njemačkoj, HTZ će tijekom eura promovirati Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Cilj je njemačkim građanima i njihovim gostima Hrvatsku dodatno približiti kroz predstavljanje prirodnih ljepota, raznolikosti eno-gastronomije te isticanjem hrvatskih velikana koji su svojim djelovanjem i inovacijama pridonijeli hrvatskoj i svjetskoj u povijesti.

Izložba fotografija "Doživi Hrvatsku" u gradskoj galeriji Neuruppinu otvara se 14. lipnja. Predstavit će hrvatske krajolike, turističke atrakcije i nogometaša. Uzvanike će pozdraviti direktor HTZ-a Kristjan Staničić, veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Bakota te gradonačelnik Neuruppina te Nico Ruhle. Izložba ostaje otvorena svakodnevno za vrijeme trajanja prvenstva.

Istog dana na gradskom trgu predviđeno je službeno otvorenje posebnog promotivnog događanja - malog hrvatskog sajma na kojemu će se 14. i 15. lipnja predstaviti hrvatske obalne turističke regije. Uzvanici i posjetitelji moći će kušati hrvatska vina i jela uz popratni zabavno glazbeni sadržaj.

Tamo će se okupljenima, kako najavljuju iz HTZ-a obratiti i ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

U sklopu predstavljanju Hrvatske u tom njemačkom gradu bit će postavljene i skulpture hrvatskih velikana - Nikole Tesle, Marca Pola, Dražena Petrovića, Ivana Meštrovića, Ruđera Boškovića i Slavoljuba Penkale, a koje, po opisu iz HTZ-a, "sve građane i posjetitelje Neuruppina trebaju podsjetiti da je Hrvatska i zemlja velikih ljudi". (Hina)

12.06.2024., 15:28h
22. listopad 2024 01:48