<p>Premijer Plenković rekao je u subotu poslijepodne da je razriješio Marija Banožića dužnosti ministra obrane</p>
Premijer Plenković rekao je u subotu poslijepodne da je razriješio Marija Banožića dužnosti ministra obraneHINA
StoryEditor
SASLUŠANJE U SRIJEDU

Ivan Anušić kandidat za novog ministra obrane, Plenković vjeruje da će kvalitetno obavljati tu dužnost

Vjerujem da ću Ivan Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra odbrane do kraja mandata ove naše druge Vlade. On je naravno na tu ponudu odmah i pristao i spreman je pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru u srijedu, rekao je premijer

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljkak da će Ivan Anušić, kojega će Hrvatskome saboru predložiti da ga potvrdi za potpredsjednika Vlade i ministra obrane, tu dužnost obavljati vrlo kvalitetno.

Anušić je aktualni župan Osječko-baranjske županije, a na tom bi ga mjestu, rekao je Plenković, trebao zamijeniti jedan od nejgovih sadašnjih zamjenika - Mato Lukić.

Anušić je i potpredsjednik HDZ-a, a Plenković je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima na kojoj je izvijestio o svojoj odluci istaknuo da je Anušić dobio konsenzualnu podršku članova stranke te parlamentarne većine.

Plenković je podsjetio na dijelove Anušićeve biografije (župan, prije toga načelnik općine Antunova, dragovoljac Domovinskog rata i jedan od četvoro potpredsjednika HDZ-a).

- Vjerujem da ću Ivan Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra odbrane do kraja mandata ove naše druge Vlade. On je naravno na tu ponudu odmah i pristao i spreman je pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru u srijedu, rekao je premijer. (Hina)

13.11.2023., 14:44h
24. rujan 2024 13:25